Diş beyazlatma nasıl yapılır sorusu estetik kaygı yaşayan her bireyin merak ettiği önemli ağız ve diş sağlığı konuları arasında yer alır.
Diş beyazlatma yöntemleri sayesinde bembeyaz ve lekesiz dişlere kavuşmak mümkündür. Zaman içerisinde yoğun kahve ve çay tüketimi ya da zararlı alışkanlıklar nedeniyle dişlerde sararmalar ve lekelenmeler meydana gelebilir. Ayrıca genetik etkenler, ilaç kullanımı ve yetersiz diş temizliği gibi durumlarda dişlerin sararmasına neden olabilir. Bu sorunlar uzman dişçi tarafından uygulanabilen Bleaching yani beyazlatma yöntemleri ile ortadan kaldırılabilir.
Diş polikliniği kapsamında uzman tarafından uygulanan diş beyazlatma yöntemleri sonucunda sararmış ve lekelenmiş dişlerin 3 tona kadar beyazlaması mümkündür. Ancak ev tipi yöntemler de dişlerin beyazlamasına yardımcı olsa da bu kadar iyi sonuç almak mümkün değildir.
Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır: Diş Beyazlatma Nedir?
Diş beyazlatma, sararmış ya da lekelenmiş olan dişlerin daha beyaz ve daha estetik görünüme sahip olması için uygulanan kozmetik yöntemlerdir. Diş beyazlatma yöntemleri sayesinde sararmış ve lekeli olan dişlerin beyaz ve lekesiz bir görünüme kavuşturulması amaçlanır.
Diş beyazlatmak için diş kliniği tercih etmek çok daha doğru olacaktır. Bunun için estetik diş hekimliğinde uzmanlaşmış bir klinik tercih edilebilir. Zira diş beyazlatma evde yapılabilecek işlemler de vardır ancak evde uygulanabilecek diş beyazlatma kitleri uzmanlar tarafından bir klinik ortamında uygulanan yöntemlere göre daha düşük performansa sahiptir.
Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır: Diş Beyazlatma Yöntemleri
Diş beyazlatma nasıl yapılır sorusu kadar merak edilen konulardan bir diğeri ise diş beyazlatmak için kullanılan yöntemlerdir. Diş beyazlatma işlemi; ofis tipi, ev tipi, lazer, diş beyazlatma tozu ya da bandı, diş beyazlatma jeli olmak üzere birçok farklı yöntemle yapılabilir.
Ofis tipi diş beyazlatma yöntemi, yöntemler arasında kalıcı ve beklentileri en iyi şekilde karşılayan yöntemdir. Peroksit içerikli olan beyazlatma ajanları sayesinde dişlere kalıcı ve parlak bir beyazlık kazandırılır. Ortalama 3 seans kadar sürer. Bu seanslar sonrasında dişlerde 3 tona kadar gözle görülür beyazlık meydana gelir.
Ev tipi diş beyazlatma yöntemleri ise genellikle eczanelerde satılan diş beyazlatma kitleri ile uygulanan işlemlerdir. Ayrıca uzman diş hekimleri tarafından dişlerin rengine ve lekelenme oranına göre lazerle diş beyazlatma işlemleri yapılabilmektedir.
İşlemin türüne göre diş beyazlatma fiyatları da değişebilmektedir.
Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır: Diş Beyazlatma İşlemi Nasıl Yapılır?
Beyazlatma işlemine geçmeden önce mutlaka uzman hekim tarafından dişlerin genel sağlık durumuna bakılır. Bu genel muayene sırasında eğer çürük ve benzeri gibi sağlık sorunlarına rastlanır ise ilk etapta bu sorunlar tedavi edilir ve daha sonrasında beyazlatma işlemine geçilir.
Son derece kolay ve acısız bir işlem olan diş beyazlatma, ortalama 1 saat kadar sürer. Beyazlatma öncesinde diş temizliği yapılır. Diş temizliği sonrasında ise özel solüsyon ve diş beyazlatma jeli gibi tıbbi malzemeler ile basit bir şekilde dişler daha beyaz ve parlak bir görünüme kavuşturulur.
Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır: Evde Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Evde diş beyazlatma işlemi, yine doktor kontrolünde ve yönlendirmeleri doğrultusunda yapılabileceği gibi hem de daha uzun vadede karbonat ve zencefil gibi doğal yöntemlerle de yapılabilir. Ev tipi diş beyazlatma işlemi için öncelikle doktor tarafından dişlerin ölçüsü alınarak diş beyazlatma jelinin diş etlerine zarar vermemesi amacıyla bir şeffaf kalıp yapılır.
Uzman hekim, hastaya evde uygulayabileceği diş beyazlatma jelini verir ve nasıl uygulaması gerektiğini anlatır. Doktorun tavsiyelerinden çıkmamak kaydıyla bu şekilde de başarılı bir şekilde diş beyazlatmak mümkündür.