fbpx

Diş beyazlatma yöntemleri, hepimiz dişlerimizin beyaz ve bakımlı görünmesini isteriz. Güzel bir gülüş beyaz görünen dişler sayesinde olur. Birçok yöntem bulunur.

Diş beyazlatma yöntemleri dişimizin en dış tabakasında mine olarak adlandırdığımız yapısında yediğimiz besinlerden içtiğimiz içeceklerden ötürü oluşan sarı, koyu renk görüntünün giderilmesi için yapılan bir uygulamalardır. Diş hekimleri bu tedaviyi uygular.

Evde Diş Beyazlatma Yöntemi

Evde diş beyazlatma yöntemi, ağız yapısına uygun olması için ağızdan ölçü alınır. Bu yöntem her kişide farklı yapılır. Plâstik ağızlık hazırlanır ve içine jeller yerleştirilir. Tam bir zaman olmasa da genel olarak 5 ve 7 günde istenen beyazlatma elde edilir. Daha etkili ve bu beyazlama süreci hızlı geçsin isteniyorsa günde 4 ilâ 8 saat ağızlığın takılması önerilir. Hastaya diş beyazlatıcı tüpler verilir ve nasıl uygulanacağı anlatılır.

Diş beyazlatma yöntemi evde uygulanan her kişide aynı sonucu vermeyebilir. Kişinin doğal diş yapısı, beyazlatma uygulaması yapıldıktan sonra yediği içtiği besinlere göre sonuç değişir. Beyazlatma yöntemi uygulanmadan önceki renk tonu da herkeste aynı olmadığı için aynı beyazlama görülmez.

Kişiye özel oluşturulan plakların içine bir jel sıkılır. Soğuk veya sıcak içecek içerken dişlerde sızlama hissettirebilir. Bunun dışında hiçbir zararı yoktur. Bu sızlamayı durdurmak için de potasyum nitrat içeren macunlar tavsiye edilir.

Dişleri Beyazlatma Yöntemleri

Dişleri beyazlatma yöntemleri 5 farklı çeşit vardır. Bu yöntemler:

  • Ev tipi olarak isimlendirilen dişlerin istenilen renge getirme yöntemi
  • Klinik ortamda dişlerin istenilen renge getirme yöntemi
  • Diş içini istenilen renge getirme yöntemi
  • Birleşik dişin istenilen renge getirme yöntemi

Kullanılan malzemeye, seçilen beyazlatma yöntemine, seçtiğiniz diş hekimi tecrübesine, diş hekiminin kullanacağı malzemelere, dişin ne kadar beyazlatılacağına, gittiği kliniğin bulunduğu yere göre ücretler aşağı yukarı oynamaktadır.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Fiyatları

  • Lazer ve ofis diş beyazlatma yöntemi fiyatları il ve ilçelere göre farklılıklar göstermektedir.
  • Ev tipi beyazlatma yöntemi diğer yönteme göre daha uygundur.

Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri

Doğal diş beyazlatma yöntemleri:

  • Günde iki kez dişlerimizi diş macunu ile temizlemeliyiz. Beyazlatma etkisi diş macununa göre farklılık gösteriyor.
  • Çoğumuzun duyduğu ve birçok kez denediği yöntemlerden biri de limon ve karbonattır. Bir çay kaşığı kadar karbonatın içine birkaç damla limon suyu ilave edin. Bu karışımı var gücünüzle karıştırın. Ardından temiz bir fırça ile fırçalayın. Haftada 1 veya 2 defa uygulanırsa beyazlık gözle görülecektir.
  • Karbonat, doğal bir renk açıcı özelliğe sahiptir. Diş fırçanızı ıslatın. Islanan diş fırçasının üstüne karbonat ekleyin ve dişlerinizi yavaşça fırçalayın. Dişlerinizin durumuna göre haftada 2 veya 3 uygulayın.
  • Karbonattan sonra gelen karbonat kadar olmasa da diğer bir beyazlatma metodu da sofra tuzunun kullanılmasıdır. Diş fırçanızı biraz su değdirin. Üstüne bir tutam sofra tuzu serpin ve fırçalayın. Sofra tuzu hem beyazlatır hem de bakterileri temizler.
  • Dişimizde oluşan lekelenmelerin gitmesi için diğer bir yöntem ise karbonat, tuz ve sirkedir. Karbonattan, sirkeden, tuzdan bir çay kaşığı kadar alınır ve bir kaba koyulur. Bu malzemeler var gücüyle karıştırılır. Temiz bir diş fırçası alınır. Karışıma batırıp fırçalanır. Karbonat ve tuz beyazlatılırken elma sirkesi de lekelenmeleri çıkarır.
  • Dişlerimizi fırçaladıktan sonra bir kasede adaçayı dövülür. Üstüne bir tutam karbonat ve tarçın eklenir. Fırça ıslatılır. Karışıma batırılarak dişlere uygulanır. Hem beyazlamaya hem de temizleyip ferah hissetmeyi sağlayacaktır.
  • Çilekte bulunan asit malik asittir. Bu asit plak oluşumun önüne geçer. Ayrıca ağızda bulunan dişlerimizin çürümesine sebep olan bakterileri yok eder. Birkaç tane çileği alarak iyice ezilir. Püre haline getirilir. Diş fırçasına biraz sürülür ve fırçalanır. Malik asit olduğu için haftada 1 defa uygulanması tavsiye edilir.
  • Muz içerisinde potasyum, magnezyum ve manganez bulunur. Bu nedenden dolayı beyaz dişlere sahip olmak için kullanılan yöntemdir. Muz kabuklarının iç tarafıyla dişlerinizi ovalayın.
  • Gliserin mikrop öldürücü özelliğe sahiptir. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra birkaç damla gliserin dökülür ve dişlere uygulanır.
  • Bir diğer beyazlatan meyve kabuğu da portakaldır. İçine defne yaprağı da atılarak mikroplar öldürülmesi sağlanır. Portakal kabuğu rendelenir ve defne yaprakları dövülür. Bu malzemeler karıştırılır. Dişlere uygulanır.
  • Neem yaprağı anti bakteriyel özellik gösterir. Hem dişleri beyazlatır aynı zamanda da bakterileri yok ederek temizler.  İster ağıza alınıp çiğnenerek ister de yaprağı ezip un haline getirilerek sürülür.

Sigara İçenler İçin Diş Beyazlatma Yöntemleri

Sigara içenler için beyazlatma yöntemleri, sigara içmek vücudumuzdaki birçok organa zarar verdiği gibi dişlere de oldukça zarar verir. Dişlerin sararmasına üzerinde lekelenmeler oluşmasına yol açar. Dolayısıyla sigara içenler için en etkili yöntem sigarayı bırakmalarıdır. Bırakmıyorlarsa da sigara kullanımını oldukça aza indirmeleri gerekmektedir.

Pratik Diş Beyazlatma Yöntemleri

Pratik diş beyazlatma yöntemleri, en kolay yöntem ve en çözüm odaklı yöntem dişlerimizi düzenli bir şekilde fırçalamaktır. Sabah uyandığımızda ve gece yatmadan önce olmak üzere en az iki kez dişlerimizi fırçalamalıyız. Kahve ve asitli içeceklerden de uzak durulması gerekir. Eczaneden ve bazı kozmetik satıcılardan alabileceğiniz beyazlatıcı bantlar bulunmaktadır. Dişlerin renginin beyazlamasını sağlar. Kullanmadan önce bir uzmana başvurulması gerekir.

Bitkisel Diş Beyazlatma Yöntemleri

Bitkisel diş beyazlatma yöntemleri pek çok ürün diş beyazlatma için kullanıyor. Zerdeçal, yer elması, vanilya, karbonat, muz, çilek, portakal gibi bitkisel ürünler kullanılmaktadır.

Sohbete başla!
Merhaba 👋
Nasıl yardımcı olabiliriz ?
Call Now Button