Diş beyazlatma zararlı mı sorusuna uygulanan yöntem ve uygulama şekline bağlı olarak farklı şekillerde cevap verilebilir.
Diş beyazlığı, dişlerin ne kadar sağlıklı olduğunun bir göstergesi olmakla birlikte aynı zamanda diş estetiğini arttıran önemli bir detaydır. Dişlerin lekesiz ve parlak bir beyazlığa sahip olması için öncelikle düzenli olarak bir diş hastanesi ortamında diş hekimi kontrollerine gidilmesi gerekir. Zira bazı diş hastalıkları hiçbir belirti göstermeden sinsice ilerlediğinden bu hastalıklar sadece diş hekimliği rutin kontrollerinde saptanabilir.
Diş sararması diş hastalıklarının bir sonucu olmakla birlikte çoğu zaman yetersiz diş temizliği, aşırı çay ve kahve tüketimine bağlı olarak meydana gelir. Bu gibi durumlarda birçok kişi ev tipi ya da diş kliniği bünyesinde profesyonel uygulanan diş beyazlatma yöntemlerini tercih edebilir. Haliyle birçok kişi için diş beyazlatma zararlı mı sorusu sık sık gündeme gelmektedir.
Diş Beyazlatma Zararlı mı?: Diş Beyazlatma Nedir?
Diş beyazlatma, sararmış ya da üzerinde lekeler olan dişlerin parlak bir beyazlığa sahip olabilmesi için uygulanan kozmetik uygulamalar bütünüdür. Diş beyazlatma yöntemleri sayesinde dişlerin üzerindeki lekelerin, renk farklılıklarının giderilerek dişlerin sağlıklı ve estetik görünüme sahip olması sağlanır.
Dişlerin beyaz ve parlak bir görünüm sergilemesi estetik görünümü arttırırken aynı zamanda dişlerin daha sağlıklı bir yapıya sahip olduğunun da bir göstergesidir. Bu sebeple estetik ve kendinden emin gülüşlere sahip olmak için diş beyazlatma yöntemleri önemli role sahiptir.
Diş Beyazlatma Zararlı mı?: Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?
Diş beyazlatma yöntemleri, ev yöntemleri ve profesyonel diş beyazlatma yöntemleri olarak iki farklı şekilde uygulanır. Diş beyazlatma işlem aşamalarının nasıl gerçekleşeceği ise öncelikle işlemin hangi yöntemle uygulanacağı ile alakalıdır.
Diş beyazlatma işlemi profesyonel düzeyde dişçi hekim tarafından ofis beyazlatma, jel beyazlatma ve lazer yöntemleri ile yapılırken ev beyazlatma yöntemleri genellikle ev tipi kullanım için üretilmiş olan diş beyazlatıcı ürünler ile yapılabilir.
Profesyonel diş beyazlatma işlem aşamaları İstanbul diş hastanesi bünyesindeki diş polikliniği ortamında diş hekiminin detaylı muayenesi ile başlar. Daha sonrasında muayene ardından diş temizliği ve diş beyazlatma aşamaları gelir. Diş beyazlatma evde ise diş beyazlatma kalemi, bantları ya da jelleri ile yapılabilir. Uygulamanın nasıl yapılacağı kullanılacak ürünün kullanım talimatına göre değişmektedir.
Diş Beyazlatma Zararlı mı?: Diş Beyazlatma İşlemi Zararlı mıdır?
Diş beyazlatma işlemi, genel itibariyle güvenilir kozmetik dental işlemlerdir. Ancak elbette her işlemde olduğu gibi diş beyazlatma işlemlerinin de bazı risk ve yan etkilerinin olabileceğini söylemek mümkündür.
Diş beyazlatma işlemi sonrasında geçici diş hassasiyeti oluşabilir ve bu durum son derece olağandır. Ancak uygulama yanlış yapıldıysa özellikle ev tipi ürünler diş etlerine değdirilerek yanlış uygulanmış ise bu durumda diş minesinin zarar görmesi ve diş eti çekilmesi gibi durumların görülmesi muhtemeldir. Ayrıca işlem sonrasında gerçekleşen alerji reaksiyonları, dişlerdeki sararma oranının farklı olması sebebiyle ren değişikliği gibi sorunlar da beyazlatma işlemleri sonrasında görülebilecek riskli durumlardır.