fbpx

Diş estetiği dişlerin aynı hizada estetik görünmesini ve sağlıklı diş yapısına uygun olmasını sağlamak amacıyla yapılan bir uygulamadır.

Diş estetiği güzel, kendinden emin ve sağlıklı bir gülüş isteyen herkes tarafından yaptırılabilmektedir. Dişlerin genel görünümünde sorun olması ya da kişinin kendi gülüşünü beğenmemesi durumunda estetik diş uygulamaları tercih edilmektedir. Bu uygulamalar kişinin ağız ve diş yapısına uygun olarak uzman diş hekimi tarafından belirlenmekte ve farklı yöntemlerle uygulanmaktadır.

Diş estetiği tedavisi çok fazla zaman ve zahmet alan bir uygulama olmaması nedeniyle estetik yaptırmayı düşünenler tarafından gönül rahatlığıyla yaptırılmaktadır. Teknoloji ve gelişen tıbbi imkânlar sayesinde kişinin diş yapısına bağlı olarak bazen tek seansta dahi estetik tedavisi yapılabilmektedir.

Diş Estetiği Nedir?

Diş estetiği nedir: Dişlerimiz iletişim kurmada, karşımızda ki insanı etkilemede ve besinlerin sindirimde oldukça önemlidir. Dişlerin görünümü ve gülüşümüz sosyal hayat ve kendimize olan özgüvenimizi etkileyen önemli faktörlerdendir. Dişlerin bozuk ya da kötü görünümü karşımızdaki insanlarda olumsuz etki bırakmaktadır. Dişlerinde doğuştan ya da farklı nedenlerden dolayı problem olanlar estetik diş uygulamaları sayesinde sağlıklı ve hayallerinde ki dişlere kavuşabilmektedir.

Diş tasarımı ve estetiği kişiye özgü olmalıdır. Dişler kişinin gülüşüne, yüz yapısına ve karakterine uygun bir şekilde doğal görünüme sahip olduğunda estetik durmaktadır. Diş tasarımı yapılacak kişi ve uzman doktor bire bir görüşerek kişiye uygun gülüş ve diş tasarımını yapmalıdır. Bazı farklı uygulamalar ile kişinin gülümsemesine güzellik katılarak daha sağlıklı dişlere sahip olması sağlanabilmektedir.

Estetik Diş

Estetik diş uygulamaları kişinin ağız ve gülüşüne uygun en doğal ve güzel şekilde dizilmiş dişlere sahip olmasını hedeflemektedir. Bonding, diş beyazlatma, lamine, zirkonyum uygulamaları, implant diş yapımı, pembe estetik, ortodonti ve protez uygulamaları ile sağlıklı estetik dişlere ulaşılabilmektedir.

Günümüzde gelişen teknoloji ve tıp bilimi sayesinde diş hekimliği uygulamaları da oldukça ilerlemiştir. Birkaç branşta diş hekimliği bir araya gelerek kişinin gülüşünün daha güzel, iyi hale gelmesi ya da diş problemlerinin çözülmesi mümkündür. Diş ve gülüş estetiği lamine diş kaplama, tam seramik köprü uygulaması ve porselen dolgu uygulaması gibi yöntemlerle tek seansta yapılabilmektedir. Gelişen teknoloji ile hastanın diş ölçüleri alınarak 3D bilgisayar ortamına aktarılmakta, yapılacak diş belirlendikten sonra yeni diş, cihaz tarafından hazırlanmaktadır.

Estetik Diş Modelleri

Estetik diş modelleri kişiden kişiye farklılıklar göstermektedir. Diş tasarımı kişiye özgü olduğunda doğal ve güzel olmaktadır. Bu sebeple hastanın tercihi, kendisine uyan diş modeli doktor tarafından belirlenmeli ve uygulanmalıdır. En fazla yapılan diş modelleri şunlardır:

  • Agresif diş tipi: öndeki 4 diş ve köpek dişler yaklaşık aynı uzunluktadır, ön dişler köşeli ve köpek dişler sivri değildir.
  • Dominant diş tipi: ön iki kesici dişler yan kesici dişlerden biraz uzun, ön iki kesici dişin köşeleri diktir. Yan kesici dişlerin köşeleri eğimli ve köpek dişler diğerlerinden uzun ve sivridir.
  • Gelişkin diş tipi: ön ortadaki iki kesici dişler yan kesici dişlere göre biraz daha uzun, dış köşeleri eğimlidir. Köpek dişler ön kesici iki dişle hemen hemen aynı boyda ve uçları oval bir sivriliktedir.
  • Odaklanmış diş tipi: Gelişkin tip ile benzerdir, yan kesici dişlerin uç köşeleri biraz daha oval, köpek dişler aynı şekildedir.
  • Fonksiyonel diş tipi: Odaklı tipe göre ön ortadaki iki kesici diş daha kısa köpek dişler ise daha sivridir.
  • Hollywood diş tipi: Dişler hafif eğimli ve köşeli, ön kesici iki diş diğerlerine göre daha uzundur. Köpek dişler ön kesici iki dişle aynı boyda ve uçları düzdür.
  • Olgun diş tipi: 4 ön kesici dişte köşeli ve düz, köpek dişler oval bir sivriliğe sahip ve kesici dişlerle aynı uzunluktadır.
  • Doğal diş tipi: Ön kesici iki diş ve köpek dişler aynı uzunlukta ve yan kesici dişlerden daha uzundur. Yan kesici dişleri her iki köşesi de ovaldir, köpek dişler uzun ve sivridir.
  • Oval diş tipi: Tüm dişlerin köşeleri oval, köpek dişler ve yan kesici dişler ön iki kesici dişe göre daha kısa ve aynı hizadadır. Ön kesici iki diş diğerlerine göre daha ovaldir.
  • Yumuşak diş tipi: Ön kesici iki dişin uçları düz köşeleri oval, yan kesici dişler önlere göre kısadır. Köpek dişler uzun ve oval bir yapıya sahiptir.
  • Güçlü diş tipi: Ön 4 kesici diş köşeli ve uçları düzdür. Ön iki kesici diş yan kesici dişlere göre hafif uzun, köpek dişler daha uzun ve sivridir.
  • Genç diş tipi: Tüm ön kesici dişler diğer dişlere göre daha oval, köpek dişler ön iki kesici dişle aynı uzunlukta ve sivridir. Yan kesici dişlerle ön iki kesici dişler arasında uzunluk farkı vardır..

Diş Eti Estetiği

Diş eti estetiği diş etlerinde oluşan asimetrik bozukluklar, çekilmeler, diş etlerinin farklı renkte olması, dişi kapatması gibi nedenlerle yapılan bir tedavi yöntemidir. Diş etinde yaşanan sorunlar sağlık problemi oluşturabilmekte ayrıca kişinin gülüşünü de etkileyerek sosyal hayatını da etkilemektedir. Diş eti estetiği sayesinde kişi sağlıklı ve estetik bir ağız ve gülüşe sahip olabilmektedir. Ayrıca diş eti estetiği yaptırarak kişi pek çok avantaj kazanabilmektedir. Bu avantajların bazıları şunlardır:

  • Diş eti sorunları kanama ve yaralanmalar ortadan kalkar, diş etleri daha sağlıklı hale gelerek diş eti hassasiyeti ortadan kalkar.
  • Kişinin diş etleri daha güzel ve estetik hale geldiği için güvenle ve içten gülümser. Sosyal ilişkileri ve psikolojisi olumlu yönde gelişir.
  • Diş eti iltihaplanmasının önüne geçilir.
  • Dişler olması gerektiği düzende olur.

Lazerle diş eti estetiği sayesinde 15-20 dakika kadar kısa bir süre içerisinde kanama ve acı olmadan işlem gerçekleştirilebilir. Kolay ve hızlı bir yöntem olması bakımından sıkça tercih edilir ve lazerle estetik herkese yapılabilir.

Gülüş estetiği sayesinde kişinin diş etleri normal görüntüsüne ulaşır. Diş renklerindeki bozukluklar, çatlak ve kırıklıklar düzeltilir, dişlerin kapanışı düzeltilir. Gülüş tasarımı uzman doktor tarafından kişinin yüz yapısı, karakteri ve tercihlerine göre yapılmalıdır.

Gülüş estetiği nasıl yapılır: Kişinin tercihleri dikkate alınarak yapılan gülüş tasarımı işlemi ve süresi kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilmektedir. Kişinin ağız ve diş yapısı dikkate alınarak bir planlama yapılıp hem kişinin tercihi hem de doktorun ortak kararı ile uygulama yapılır. Gülüş estetiğinde yapılan uygulamalar şu şekildedir:

  • Diş beyazlatma işlemi,
  • Diş eti estetiği
  • Zirkonyum veya porselen kaplama
  • Bonding
  • Ortodontik tedaviler
  • İmplant

Gülüş estetiği fiyatları yapılan işlem ve kişinin ağız diş yapısına göre değişmektedir. En doğru ve güncel fiyatları alabilmek için doktorunuz ile bire bir görüşmelisiniz.

Pembe Diş Estetiği

Estetik bir gülüşün olmazsa olmazlarından biri de elbette diş etleridir. Diş etlerinin sağlıklı ve normal bir şekilde olmaması gülüşü doğrudan etkilemektedir. Diş etlerinin dişleri kapatması, yoğun olması ve sağlıksız olması gibi sebeplerle diş etlerine estetik uygulanmaktır.

Pembe diş estetiği fiyatları diş etine uygulanacak tedavi yöntemi ve diş hekimine göre değişiklik göstermektedir. Lazerle diş eti estetiği ya da diğer yöntemler kullanılarak yapılacak diş estetiği fiyatları kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir.

Estetik Diş Kaplama

Estetik diş kaplama dişlerin zamanla yıpranması ya da çeşitli nedenlerle aşınıp bozulması sonucu yapılan tedavi yöntemlerindendir. Uzman estetik diş hekimi tarafından kişinin diş durumuna göre analizler yapılıp, hasta için en uygun yöntem seçilmektedir. Zirkonyum diş kaplama ve porselen diş kaplama gibi yöntemlerle dişler daha sağlıklı ve estetik görünüm kazanmaktadır.

Diş estetiği Bonding uygulaması kompozit bir dolgu malzemesinin dişlere yapıştırılması işlemidir. Dişlerde ki kusurları ortadan kaldırabilen yöntem sayesinde estetik diş görünümü sağlamak mümkün olmaktadır. Fiyat olarak diğer yöntemlere göre daha ucuz olmasından dolayı hastalar tarafından tercih edilmektedir.

Estetik porselen diş en çok kullanılan ve en iyi diş kaplama yöntemlerinden biridir. Porselen diş kaplama ile lekeli dişler ve bozuk şekilli dişler düzeltilebilmektedir. Porselen kaplama ile dişlerin pozisyonu değiştirilerek dişin estetiği de sağlanmaktadır. Porselen kaplama ağrısız ve güvenli olmasından dolayı sıklıkla tercih edilmektedir.

Estetik zirkonyum kaplama da sıklıkla tercih edilen yöntemlerdendir. Zirkonyum, yüksek direnç ve performansa sahip ve ağız içi ile yüzde yüz uyumludur. Kaplama da dayanıklı ve kaliteli olmasından dolayı çokça tercih edilmektedir.

Estetik Diş Öncesi Sonrası

Diş eti estetiği yaptıranlar ya da diğer yöntemlerle dişlerini yaptıranlar oldukça memnun kalmaktadır. Birçok kişi dişlerine ya da diş etlerine yaptırdıkları estetik işlemi sonrasında sağlıklı ve özgüvenli gülüşlere sahip olmaktadır.

Estetik Diş Dolgusu

Estetik dolgu diş tedavisiyle kompozit malzemeler kullanarak kişinin doğal diş rengine uygun doğal ve estetik gülüş tasarımı elde edilir. Yapılan dolgunun doğal diş formunda olması, dayanıklı olması ve herhangi bir zararının bulunmaması nedeniyle oldukça fazla tercih edilmektedir.

Estetik ön diş dolgusu ile farklı maddeler kullanılarak dişlere tutunma ya da yapıştırma tekniği ile dolgu yapılabilmektedir. Ön dişlerimiz görünüşümüz ve gülüşümüz açısından oldukça önemlidir ve bazen çürük ya da kırılma gibi nedenlerden dolayı bozulabilmektedir. Ön diş dolgusu estetik olarak yapılabilmekte ve doğal görünüm sağlanabilmektedir.

Estetik ön diş dolgusu fiyatları, yapılan işlem, kullanılan malzeme, hastanın durumu gibi faktörlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Estetik diş dolgusu artık devlet hastanesinde de uygulanmaktadır, fakat her devlet hastanesi bu yöntemi uygulamamaktadır.

Ön Diş Estetik Dolgusu Ne Kadar Dayanır?

Ön diş estetik dolgusu hastanın kullanımına bağlı olarak 10 yıla kadar dayanmaktadır. Gerekli ağız ve diş bakımının yapılması ile hasta estetik dolguyu uzun süre kullanabilmektedir. Uzun süreli kullanım için hasta mutlaka belirlenen periyotlarda diş kontrollerine gitmelidir.

Ön Diş Estetiği

Ön dişler gülüşümüzü en çok yansıttığımız dişlerdir. Ön dişlerde problem olması kişiyi olumsuz olarak etkilemektedir. Hem gülüş hem konuşma hem de ısırma koparma anlamında ön dişlerimiz oldukça önemlidir. Ön dişlerin sağlıklı ve doğru bir şekilde dizilmiş olması güzel ve sağlıklı bir gülüşün olmazsa olmazlarındandır. Ön diş estetiğine gerek duyulan bazı problemler şunlardır:

  • Ön dişlerde kararma ve renklenmeler
  • Ön dişlerde çürük, çatlak ve kırık
  • Ön dişlerin eğri olması
  • Ön dişlerin üst üste olması
  • Ön dişlerin aralıklı olması
  • Ön dişlerde eksik olması

Diş Estetiği Fiyatları

Eskiden diş estetiği denildiğinde genellikle akla ortodontrik tedavi yöntemleri ve tel tedavisi gelirdi. Son zamanlarda tıbbın gelişmesi ve farklı teknolojik yöntemlerle estetik gülüş tasarımları ortaya çıkmıştır. Estetik diş dolgusu, pembe diş estetiği, ön diş estetiği, bonding gibi birçok farklı yöntemlerle hayallerinizde ki gülüşe sahip olmanız artık çok daha kolaydır.

Diş estetiği fiyatları yılında güncellenmiştir. Fiyat kriterleri yapılan işlem, kullanılan malzeme ve kalitesi, hastanın ağız ve diş durumuna göre değişim göstermektedir. Yapılacak en doğru işlem ve tedavi yöntemi doktorla birebir görüşmede belirlenmektedir. Diş eti estetiği fiyatları da yılında güncellenmiş olup,  yapılan tedavi yöntemi ve diş etlerinin durumuna göre değişiklik göstermektedir. En doğru bilgiyi almak için lütfen diş hekiminiz ile görüşün.

Estetik Diş Hekimliği

Estetik diş hekimi estetik gülüş tasarımını ortaya koyan diş hekimliğinin bir dalıdır. Estetik diş hekimliği diş beyazlatma, bonding, diş eti estetiği, porselen, lamine zirkonyum diş kaplama uygulamaları, implant, protez ortez gibi yöntemler uygulamaktadır.

Estetik Diş Hekimi Tavsiye

Estetik diş hekimi tavsiye isteyenler internet üzerinden diş hekimi ve kliniği araştırmalılardır. Diş hekimin becerisi ve tercihleri dişlerinizi ve gülüşünüzü belirlemektedir. Bu sebeple diş hekiminin oldukça iyi olması gerekmektedir. İnternet üzerinden bulduğunuz ya da herhangi bir yakınınızın tavsiye ettiği diş hekimi ile bire bir görüşerek sizi bilgilendirmesini isteyin. Diş hekiminin daha önce yaptığı dişleri inceleyin ve hangi malzemeleri kullandığını öğrenin. Bu sayede size uygun en iyi diş hekimini bulabilmeniz mümkün olacaktır.

Estetik Diş Kliniği

Estetik Diş Kliniği içerisinde başarısı, güler yüzlü hizmet anlayışı ve kalitesi ile Dental Park Klinikleri en iyi diş kliniklerinden birisidir. Dental Park diş estetiğinde son teknolojik yöntemler ve uzman diş hekimi kadrosu ile ön plana çıkmaktadır. Kliniğimizde yapılan pek çok diş estetiği uygulaması sonucu birçok kişi hayallerinde ki gülüşe kavuşmaktadır.

Sıkça Sorulan Sorular:

Estetik Diş Hekimliğinde Hangi Uygulamalar Bulunmaktadır?

Estetik diş hekimliği ile ön ve arkadaki tüm dişler olmak üzere diş çürükleri, aşınmış dişler, renklenmiş dişler, aralıklı dişler, kırık dişler, şekil, doku ve form bozukluğu olan dişler tedavi edilir. Bu tedavilerde kullanılan uygulamalar şunlardır: Kompozit Beyaz Dolgular (Bonding), Porselen Dolgular (Inlay-Onlay), Fiber Uygulamalar, Beyazlatma Yöntemleri, Lazer Teknolojisi, Lamina Uygulamaları.

Estetik Dolgu Nasıl Oluşturulur?

Günümüzde koyu renkli dolgu malzemelerinin yerine dişlerle aynı renge sahip kompozit dolgular tercih edilmektedir. Estetik dolgu malzemesi olarak kullanılan kompozit reçine, içerisinde silikon dioksit içeren plastik karışımlardan oluşmaktadır. Kompozit dolgular, hamur kıvamında iken dişlere doldurulur ve halojen ya da LED ışıkla ışınlanmak suretiyle sertleştirilir. Bunlar basınç ve aşınmaya son derece dayanıklıdır.
Estetik dolgular tek seansta tamamlanabilmektedir. Bu açıdan pratik, sağlam ve doğal görünümlüdür. Estetik dolgu uygulaması sırasında yapılan işlemler şunlardır:
İlk olarak bölgesel anestezi ile dolgu yapılacak bölge uyuşturulur.
Çürük diş dokusu temizlenir.
Kompozit dolgu yapılacak bölgeye bağlanma seviyesini artırmak için yüzey genişletme işlemi yapılır.
Daha sonra dolgu amacıyla açılan kavitenin tabanına ağrıyı azaltmak için gerekli dental malzemeler yerleştirilir.
Dişe asidik bir madde sürülerek diş minesindeki yüzey pürüzlü hale getirilir.
Diş yüzeyine dişle dolgu malzemesinin bağlanmasını sağlayan bonding adı verilen bir uygulama yapılır.
Kompozit dolgu malzemesi mevcut dişlere uygun kıvam ve renkte hazırlanır ve ince katmanlar halinde açılan boşluğa yerleştirilip lazer ışınla sertleşmesi sağlanır.
Son olarak dişteki fazlalıklar ve varsa yükseklik düzeltilip törpü aletiyle pürüzsüz hale getirilir ve dişler cilalanarak işlem tamamlanır.

Estetik Dolgu Bonding Ağrılı mıdır?

Bonding uygulamalarında işlemler genellikle lokal anestezi ile yapılmasına rağmen bazı durumlarda lokal anestezi uygulamasına ihtiyaç duyulmaz.

Estetik Dolguların Avantajları Nelerdir?

stetik dolguların uygulama sırasındaki en önemli avantajı pratik ve hızlı bir şekilde yapılabilmesidir.
Tedaviden kısa süre sonra elde edilen diş, hastalar tarafından hemen kullanılabilmektedir.
Beyaz dolgu; aynı seansta çok sayıda dişe uygulanabilmekte ve tedavi tek seansta tamamlanabilmektedir.
Ayrıca kompozitin rengi kişinin doğal diş rengine göre ayarlanabildiğinden son derece estetik bir görünüm sunar.
Dişle kimyasal bağla bağlandığından son derece dayanıklıdır ve amalgam dolgularda görülen bağlantı yerlerinden çürüme olasılığı daha düşüktür.

Estetik Dolgunun Dezavantajları Var mıdır?

Estetik dolgular dişleri boyama özelliği olan çay, kahve, kola, sigara gibi maddelerin kullanımı sonucu renk değişikliğine ve lekelenmeye uğrayabilmektedir.
Kompozit dolgu tedavisinden sonra dişlerde hassasiyet gelişebilir. Bu durum genellikle kısa süreli olsa da bazı vakalarda uzun süre geçmeyen hassasiyet yaratabilmektedir.
Kompozit dolgular son derece sağlam olmasına rağmen halen daha doğal diş minesinin dayanıklılığında değillerdir.
Çok fazla doku kaybına uğramış, kanal tedavisi görmüş dişlerde kompozit dolgular yetersiz kalmakta porselen, zirkonyum gibi maddelerden kaplama yapılması gerekebilmektedir.

Estetik Dolgunun Ömrü Ne Kadardır?

Kompozit dolgular doğru kullanıldığı sürece uzun yıllar sağlam kalmaktadır. Son teknolojiye uygun olarak hazırlanmasına karşın halen doğal dişler kadar sağlam yapıda değildir. Yine de estetik dolgular, 8-10 sene ya da daha fazla sürelerle kullanılabilmektedir.
Ağız temizliğinin sağlanamaması, kompozitler aşındıran sert yiyecekler ve sigara, çay, kahve gibi renk verici tüm yiyecek ve içeceklerin kullanılması kompozitlerin renk ve şeklinde bozulmalara yol açarak kullanım ömürlerini azaltır.

Sohbete başla!
Merhaba 👋
Nasıl yardımcı olabiliriz ?
Call Now Button