fbpx

Diş eti çekilmesine ne iyi gelir: Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan diş eti çekilmesine hem doğal hem de tıbbi iyi gelen uygulamalar bulunmaktadır. Özellikle ağız hijyenine dikkat edilmesi en iyi gelen şeylerin başında gelmektedir.

Diş eti çekilmesine ne iyi gelir sorusundan önce, diş eti çekilmesinin altında yatan nedenlerin bilinmesi çok önemlidir. Eğer nedenler bilinirse ona göre hareket edilir ve çoğu yanlış uygulamadan kaçınılmış olur. Bu sayede diş eti çekilmesi gibi rahatsız edici problemlerin önüne geçilmiş olur.

Dental Park Ağız ve Diş Sağlığı Poliklinikleri Ümraniye Santral, Esenevler ve Dudullu bölgelerinde en iyi diş hekimleri ile kaliteli hizmet verilmektedir.

Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir Bitkisel?

Diş eti çekilmesi ile ilgilenen periodontoloji tıp alanı dışında evde de şiddeti az olan çekilmeler için bazı uygulamalar yapmak mümkün. Özellikle aniden oluşan ağrılar ve küçük çaplı çekilmelerde kullanılacak bitkisel yöntemler bulunmaktadır.

Diş eti çekilmesine ne iyi gelir bitkisel yöntemler nelerdir:

  • Susam yağının biraz ısıttıktan sonra ağız içinde gargara yapmak
  • Tuzla hazırlanmış suyla gargara yapmak
  • Bir çay kaşığı karbonatı su ile karıştırıp iki dakika gargara yapmak
  • Hindistan cevizi yağını ağız içerisinde bir iki dakika bekletmek

Yukarıda yer alan uygulamalar ile hem diş eti çekilmesinin önüne geçmek, hem de diş eti hastalıkları oluşumunu engellemek mümkün. Ayrıca uzun süre bu uygulamaları gerçekleştirmek ağzı içinde oluşan çoğu sorunu da çözmüş olacaktır.

Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir Evde?

Diş eti çekilmesi birçok insanın başına gelen yaygın bir rahatsızlıktır. Özellikle dişlerin düzenli olarak fırçalanmaması ağız içinde hastalıkların oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Günlük hayatın bir parçası haline gelen ağız bakımı asla ihmal edilmemelidir.

Diş eti çekilmelerinde evde çözüm odaklı yapılacaklar şu şekildedir:

  • Bir tutam naneyi ağızda çiğnemek
  • Papatya ile hazırlanan suyu gargara yapmak
  • Yeşil çay tüketmek
  • Nanenin su ile bekletilip sonrasında içilmesi
  • Diş eti çekilmesinin olduğu bölgeye susam yağı sürülmesi
  • Su ile kaynatılan kekiğin macun olarak kullanılması

Diş eti çekilmesine ne iyi gelir evde neler yapılabilir sorularına karşılık yukarıda yer alan uygulamaları yapmak yeterli olacaktır.

Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir Doğal

Diş eti çekilmesinin çeşitli nedenleri olduğu gibi bu nedenlerin öğrenilmesi ile yapılacak uygulamalar birçok rahatsızlığı giderecektir. Yapılan araştırmalara göre gece uyumadan önce yapılan ağız bakımı dişlerin uzun yıllar daha sağlıklı kalmasını sağlıyor. Bu nedenle gece uyumadan önce mutlaka ağız bakımı yapılmalıdır.

Diş eti çekilmesi tedavisinde kullanılan yöntemler hem doğal hem de tıbbi olabilmektedir. Eğer diş eti çekilmesi ileri düzeyde değilse mutlaka doğal yöntemlerin sık sık uygulanması ihmal edilmemesi gerekir.

Doğal olarak uygulanan yöntemler arasında şu ürünler yer alır: Misvak, karbonat, limon yağı, hardal yağı, karanfil, kristal tuz kullanılır. Bu ürünlerin çoğu gargara yapılarak kullanıldığı için kişinin kolayca uygulama yapmasını sağlar. Uygulandığı andan itibaren kısa sürede rahatlama sağlayan doğal yöntemler, uzun süreli kullanımda diş eti çekilmesini tedavi etmektedir.

Hamilelikte Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir?

Hamilelikte diş eti çekilmesine ne iyi gelir: Özellikle hamilelik döneminde hormonların artmasında bağlı olarak birçok şeyde değişim görülür. Kadınları bu nokta endişelendiren olumlu olumsuz durumlar olsa da doktor gözetiminde her şey kontrol altına alınabilmektedir.

Hamile kişinin bu dönemde dikkat edeceği önemli şeylerden biride ağız bakımıdır. Kolay ama etkili uygulamalar ile kişinin birçok rahatsızlıktan kaçınması mümkündür. Ayrıca ağız ve diş sağlığı merkezi, diş poliklinikleri ve dişçi yardımı olmadan da ağızdaki birçok problemden bazı uygulamalarla kurtulanabilir.  

Aşağıda yer alan ağız bakımı uygulamaları ile çoğu problemin önüne geçilmiş olur:

  • Herhangi bir tatlı tüketiminden belli bir süre sonra dişlerin fırçalanması
  • Hamilelikte görülen kusmalarda mutlaka ağız bol su ile yıkanmalıdır.
  • Günlük rutin olarak dişlerin fırçalanmasına devam edilmelidir.
  • Diş ipi kullanımına özen gösterilmelidir.
  • Ilık su ile hamilelere uygun olarak ağız gargaraları yapılmalıdır.
  • Besin takviyelerinde kalsiyum alımı sürekli yapılmalıdır.
  • Hamilelik döneminde röntgen uygulamalarından kaçınılmalıdır.

Yukarıda yer alan uygulamalara ve daha birçok zararsız doğal uygulamalara hamilelik döneminde yer verilerek ağız hijyeni sağlanmış olur. Bu sayede diş eti çekilmelerine ne iyi gelir, diş çürümelerinin önüne nasıl geçilir sorularına karşılık cevap alınmış olur.

Sohbete başla!
Merhaba 👋
Nasıl yardımcı olabiliriz ?
Call Now Button