fbpx

Diş eti şişmesi nasıl geçer sorusu diş eti hastalıkları yaşayan kişiler için fazlasıyla merak edilen ve araştırılan sorulardan birisidir.

Diş eti, pembe renkte ve dişleri çevreleyen yumuşak dokudur. Diş köklerinin bağlı olduğu diş etleri, içerisinde kan damarlarını barındırarak dişlerin sağlıklı bir yapıda olmasına ortam hazırlar. Bu nedenle de diş eti hastalıkları diş sağlığı problemlerinde önemli bir yere sahiptir.

Diş etlerinin sağlığının bozulması sonucunda ortaya çıka sağlık problemleri ilk olarak kendisini diş etlerinin şişmesi ve iltihaplanmasıyla birlikte göstermektedir. Genellikle diş etleri ile dişlerin birleştiği noktalarda görülen bu şişlik ve iltihaplanmalar çoğu zaman dişlerin de büyük bir kısmının kapanmasına neden olabilmektedir.

Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer Evde?

Diş eti şişmesi, diş etlerinde hastalık meydana geldiğinde bu hastalığın habercisi olarak gösterirken ileri seviyelerde nöbetçi dişçi arayışına neden olabilmektedir. Açık dişçi aramadan önce evde uygulanabilecek yöntemlerle de bu sorunu engellemek ya da ortadan kaldırmak mümkün olabilmektedir. Öncelikle bu süreçte ağız ve diş temizliğine daha fazla önem verilmeli ve daha özenli şekilde yapılmalıdır.

Tuzlu su ile yapılan gargara, diş etlerinin şişmesine neden olacak iltihabın yok olmasını sağlayacağından evde tuzlu gargara yöntemi uygulanabilmektedir. Tüm bu uygulamalara rağmen eğer şişlik devam ediyor ve giderek artıyor ise o halde mutlaka uzman diş hekimi olan bir diş hastanesi ile irtibata geçerek detaylı muayene olunması gereklidir.

Çocuklarda Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer?

Diş eti apsesi ya da diğer adıyla şişmesi, yetişkinlerde olduğu kadar çocuklarda da sıklıkla görülebilen ağız ve diş sağlığı problemlerinden birisidir. Diş eti iltihaplanmalarının birçok nedeni olsa da sıkça görülen nedenlerinin başında ağız ve diş sağlığının doğru ve düzenli şekilde yapılmaması gelmektedir. Dolayısıyla da öncelikle çocuklarda bu sağlık sorunun engellemek için diş temizliğine özen gösterilmesi gereklidir.

Çocuklarda diş eti şişmesini geçirmek için öncelikle düzenli ve doğru uygulamalarda diş temizliği ve bakımı yapılmalıdır. Bunun yanı sıra bol su tüketimi, yemek sonrasında dişlerin arasında kalan yemek artıklarının tamamen temizlenmesi de diş eti şişmesinin geçmesi için son derece önemlidir. Ayrıca tuzlu gargara da yine bu noktada çocuklara uygulanabilecek en etkili yöntemlerin başında gelir. Eğer tüm bunlara rağmen bir sonuç alamıyorsanız mutlaka 24 saat açık diş hastanesi bularak gece bile olsa bir periodontoloji uzmanına başvurmanız faydanıza olacaktır.

20lik Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer?

Diş etinde oluşan şişliğin ve iltihabın bir diğer nedeni ise 20lik diş olmaktadır. 20lik dişin çıktığı sırada diş etlerinde ciddi bir ağrı, sızı ve gözle görülür bir şekilde iltihapla birlikte şişmeler meydana gelmektedir. Bu gibi durumlarda tıpkı diğer durumlarda olduğu gibi öncelikle ağız ve diş bakımına çok daha fazla özen göstermeniz gereklidir.

20lik diş sırasında diş etlerinde meydana gelen şişmeyi geçirmenin bir diğer yolu ise tuzlu gargara yöntemidir. Ilık su içerisinde yeteri miktarda eritilen tuz solüsyonu ile düzenli olarak yapılan gargara sayesinde diş etlerindeki şişliği gidermek mümkündür. Eğer şişlik, dişleri örtecek seviyeye ulaşmış ise mutlaka bir diş polikliniği ile iletişime geçerek uzman hekime muayene olmanız gereklidir.

Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer: Diş Eti Şişmesi ve Ağrısı Nasıl Geçer?

Diş köklerini içerisine alan ve dişleri besleyen birçok kan damarını içerisinde barındıran diş etlerinin sağlığı bozulduğunda bu sorunlar kendisini şişlik ve iltihap ile birlikte göstermeye başlar. İleri seviyelerde dişin bir kısmını kapatabilecek boyuta ulaşabilen şişlik, diğer yandan konuma ve yemek yeme sırasında da hastalara ciddi düzeyde ağrı ve acı hissettirebilmektedir.

Diş eti şişmesi, birçok nedene bağlı olarak meydana gelebilir. Dolayısıyla da diş sağlığını takip etmek ve böyle bir durumun meydana gelmesi durumunda doğru adımlar uygulamak önemlidir. Bunun için öncelikle ağız ve diş bakımının daha doğru ve düzenli şekilde yapılması gerekir. Eğer diş eti sistemi ve ağrısı ileri seviyeye ulaşmış ise bu durumda mutlaka bir periodontoloji uzmanı bulunan bir diş kliniği ile iletişime geçerek en kısa sürede medikal tedavi sürecine başlanması iyileşme süreci açısından büyük önem taşımaktadır.

Diş Teli Varken Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer?

Ortodonti tedavisi görüyorsanız ve dişlerinizde diş teli var ise bu durumda diş etlerinizde şişlik oluşmasını önlemek ve dişliğin giderilmesini sağlamak için diş temizliği ve bakımı sırasında doğru ürünler kullanmalısınız. Tellerin arasında kalan yemek artıkları dişlere zarar vereceğinden diş etlerinin de hızlı bir şekilde hastalanarak şişmesine neden olabilmektedir.

Diş eti hastalıkları göz ardı edilmemesi gereken bir hastalık olurken özellikle diş telinin olduğu durumlarda çok daha dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Eğer düzenli ağız temizliği ve bakımı yapmanıza rağmen şişme devam ediyor ise mutlaka bir açık diş hastanesi bularak uzman hekimle iletişime geçmelisiniz.

Hamilelikte Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer?

Hamilelik dönemi, vücuttaki hormonal dengelerinin değiştiği bir dönemdir. Ayrıca vücudun mineral ve vitamin ihtiyacının arttığı bu dönemde yeteri miktarda vitamin ve mineral alınmaz ise başta diş sağlığı olmak üzere vücutta birçok noktada sağlık problemi görmek mümkündür. Bu nedenle de özellikle hamilelik döneminde meydana gelen diş eti şişmesi problemleri göz ardı edilmemelidir.

Hamilelik döneminde diş eti şişmesine en iyi gelen yöntem ılık tuzlu gargaradır. Ayrıca hamilelik döneminde kullanılabilen medikal gargara ürünleri içerisinde de doktor tavsiyesi ile kullanabileceğiniz ürünler bulunmaktadır. Eğer tüm uygulamalara rağmen diş etlerindeki şişmeler geçmiyor mutlaka bir periodontoloji uzmanına başvurulmalıdır. Dental Park Klinik şubeleri bu bağlamda 24 saat açık dişçi olarak sizlere acil dişçi hizmetlerini kesintisiz olarak sunmaktadır.

Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer: Diş Eti Şişmesi İltihabı Nasıl Geçer?

Diş eti iltihabının geçmesi için uygulanması gereken en temel yöntem öncelikle doğru ve düzenli hijyen uygulamalarıdır. Düzenli olarak diş ipi kullanımı ile diş aralarındaki yemek artıklarının temizlenmesi ve dişlerin günde en az iki kez düzenli olarak fırçalanması diş eti iltihaplanmasının ve şişmesinin büyük oranda geçmesini sağlamaktadır.

Diş eti iltihabı ve şişliği ilerlediği takdirde dişlerin bir kısmının kapanmasına ve hem yemek yerken hem de konuşurken ciddi zorlukların yaşanmasına neden olur. Bu nedenle de olası sorunların önüne geçebilmek için ağız ve diş hijyeni düzenli olarak yapılmalıdır.

Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer: Arka Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer?

Arka diş eti şişmesi durumunda en etkili evde tedavi yöntemi tuzlu gargara yöntemi olmaktadır. Ancak diş etlerinizde yoğun şişme ve iltihap sorunu yaşıyorsanız bu dönemde kokusu yoğun olan gargara ürünlerinden mutlaka uzak durmalısınız. Tüm bunların yanı sıra aşırı sıcak, aşırı soğuk yiyecek ve içeceklerden, sert gıdalardan uzak durmak da diş eti şişmesinin daha kolay şekilde geçmesine yardımcı olacaktır. Sorun ilerlediği takdirde mutlaka en yakın dişçi ile iletişime geçmelisiniz. Dişçide mide bulantısı nasıl önlenir diye merak ediyorsanız gitmeden önce bizimle iletişime geçip yardım alabilirsiniz.

Sohbete başla!
Merhaba 👋
Nasıl yardımcı olabiliriz ?
Call Now Button