fbpx

Dişçi maaşları, diğer meslek alanlarında ve sağlık hizmetlerinde olduğu gibi uzmanlık alanına göre farklılaşmaktadır.

Bunun yanı sıra, doktorun çalıştığı kuruma, doktorun ilgilendiği hasta sayısına, hastaların ihtiyaçlarına ve kullanılan ekipmanlara da bağlı olarak değişmektedir.

Dişçiler Ne Kadar Maaş Alır?

Farklı alanlarda uzmanlaşmış olan diş hekimleri, farklı hastalıklar ile ilgilenir. Bu nedenle de aldıkları maaş da birbirinden farklı olmaktadır.

Periodontistler, diş eti dokusunda meydana gelen hastalıkları teşhis ve tedavi etmenin yanı sıra kanal tedavisi, planya ve debridman gibi tedavilerde uzmanlaşmışlardır. Bazıları implant yerleştirme konusunda da uzmanlaşabilir.

Prostodontistler, protezlerin, hastaların ağız, çene ve diş fonksiyonlarının yanı sıra diş ve ağız görünümlerinin iyileştirilmesinden sorumludur.

Endodontistler ise dişte çürüme gibi hastalık ve durumlar konusunda uzmanlaşmıştır. Travmatik diş yaralanmalarını ve çürüklerini onarmak için kanal tedavisi veya ameliyatlar yapmak ve hastalara implant yerleştirmek gibi tedaviler sağlayabilirler.

Diş cerrahları, dişlerin çıkarılması gerektiği durumlarda çıkarır ve hastaların ağızlarını kapsamlı veya karmaşık implantlar için hazırlamak gibi invaziv prosedürlerden sorumludur. Genellikle hastanın tıbbi ve diş öyküsünü, röntgenlerini ve kalıplarını içeren incelemeleri yapar ve sonuçları gözden geçirir. Sonrasında da en iyi tedaviyi belirlemek için hastaya danışırlar. Diş cerrahlarının maaşları işin içeriğinden dolayı daha yüksek olabilse de birçok farklı etkene göre de değişebilir.

Devlet Dişçi Maaşları

Devlette dişçi maaşları konuyla ilgili yasaya bağlı olarak belirlenir. Maaşlar genellikle her yılın belirli aylarında zamlanır. Bu aylar, ocak ve temmuz aylarıdır.

Buna ek olarak, devlet hastaneleri ya da polikliniklerinde görevli dişçilerin maaşları, doktorun evli olup olmadığına, çocuğu olup olmadığına ve eşinin çalışıp çalışmadığına bağlı olarak değişmektedir.

Dişçi Asistanı Maaşları

Dişçi asistanları, genellikle, üniversitelerin, 2 yıllık Ağız ve Diş Sağlığı bölümünü başarı ile tamamlayan ve gerekli pratik öğretimini de tamamlayan sağlık çalışanlarıdır.

Maaşları diş hekimlerinden daha az olmaktadır. Hem özel hastaneler hem de devlet hastanelerinde çalışabilmektedirler. Asistanın tecrübesine ve eğitimine bağlı olarak maaşı yüksek olabilir.

Uzman Dişçi Maaşları

Yukarıda da anlatıldığı gibi uzman dişçi maaşları, uzmanlık alanına göre farklılaşır. Normal eğitim süresini tamamladıktan sonra bir alanda uzmanlaşmayı seçen dişçiler, diğer diş hekimlerine kıyasla biraz daha fazla maaş alabilir.

Özel Hastane Dişçi Maaşları

Özel hastane dişçi ya da özel dişçi maaşları, birbirinden bir hayli farklı olmaktadır. Bunun sebebi, farklı hastanelerin, kendi fiyat ve maaş politikalarını belirlemeleridir. Ayrıca, hastanede çalışan doktor sayısına, baktığı hasta sayısına, hizmet verdiği alanlara, hangi doktorlar ile çalıştığına ve daha birçok etkene göre maaşlar değişebilmektedir.

Sohbete başla!
Merhaba 👋
Nasıl yardımcı olabiliriz ?
Call Now Button