fbpx

Dişçi kelimesi çoğu insanda korku duygusunu harekete geçirir fakat korkmamamız gereken sağlıksız dişlerdir.

Dişçi ya da diş hekimi, bizlere ağız ve diş sağlımızı korumak, bozuk dişleri ise tedavi etme konusunda yardımcı olur. Ağız ve diş sağlığının ne kadar önemli olduğunu neredeyse hepimiz biliriz. Her ne kadar diş sağlığının önemini bilsek de aniden diş ağrısıyla karşılaşmadığımız sürece ağız ve diş sağlığı merkezine gitmeyi düşünmeyiz.  Ağız ve diş sağlığını korumak için daha küçük yaşta aile tarafından ağız ve diş hijyeni sağlanmalıdır.

Ebeveynler tarafından süt dişlerinin her ne kadar dökülecek olsalar da ömür boyu bizimle yaşayacak dişlerin temeli olduğu unutulmamalıdır. Diş sağlığının korunması için herhangi bir problem olmasa da senede 2 kez diş hastanesine kontrole gidilmelidir. Ayrıca hijyenin dışında ağız ve diş sağlının korunması için beslenmeye de dikkat edilmesi gereklidir. Asitli yiyeceklerden, fazla şeker tüketiminden ve abur cuburdan yemekten uzak durulmalıdır.

Diş Hekimliği

Diş hekimi nedir?  Diş hekimliği nedir? Diş hekimliği hakkında merak edilen sorulara yanıt verelim.

Diş hekimi, ağız, diş, dil, diş eti ile ilgili sorunların teşhis ve tedavisini yapan bir hekimlik dalıdır. 5 sene diş hekimliği fakültesinde okuyan öğrenciler diş hekimliği unvanını alır ve DT. Diş hekimi kısaltması ile yazılır. Diş hekimliği evrensel bir meslek olup, bir meslek dalı olarak 18. Yy da ortaya çıkmıştır. Fakat diş tedavilerinin geçmişi M.Ö 3000 yıllara dayanmaktadır. Türkiye’de ise 19. Yy da bir hekimlik dalı olarak ayrılmıştır.

Uzman diş hekimi, 5 yıllık diş hekimliği eğitimi alan bir dişçi istediği alanda 3-4 yıl eğitim alarak alanında uzmanlaşabilir. Uzman diş hekimi akademisyen olarak ya da ağız ve diş sağlığı merkezlerinde uzman diş hekimi olarak çalışabilir. Diş hekimliğinde uzmanlık alanları genel olarak şu şekildedir:

  • Ağız, diş ve çene cerrahisi,
  • Protetik diş tedavisi,
  • Ortodonti,
  • Restoratif diş tedavisi,
  • Endodonti,
  • Periodontoloji,
  • Pedodonti,
  • Oral diagnoz ve radyoloji

Özel diş hekimliği son yıllarda özel kliniklere yoğun talep olması, kazancının fazla olması ve çalışma şartları sebebiyle tercih sebebi olmuştur. Özel diş kliniği olan doktorlar devlette diş doktoru olarak çalışanlara kıyasla daha fazla kazanmaktadır. Özel dişçi fiyatları da devlet diş polikliniği fiyatlarına kıyasla oldukça yüksektir. Fakat insanlar ağız ve diş sağlığı konusunda para hususuna takılmamaktadır.

Estetik diş hekimi veya estetik diş hekimliği,  dış görünüşüne önem veren güzel gülüşlere sahip olmak isteyen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Elbette güzel gülüşe, inci gibi dişlere sahip olmak herkesin hayalidir. Fakat bazen genetik olarak bazen ise sonradan çene ve diş yapısı bozulmaktadır. Bu gibi durumlarda estetik diş hekimliği devreye girmektedir.

Ağız ve diş sağlığına önem veren ve diş problemleri olan kişilerin, ilk dikkat ettiği husus en iyi dişçi hekimi tarafından muayene edilmektir. Günümüzde birçok diş polikliniği ve diş hastaneleri mevcuttur. Bu kurumlarda çalışmakta olan kendi alanında uzmanlaşmış uzman diş hekimleri bulunmaktadır.

Her birey ağız ve diş sağlığı için tabi ki de en iyi diş hekimi tavsiye edebilecek yerler aramaktadır. Diş hekimi tavsiye edebilecek bir yer aranmadan önce, iyi bir ağız ve diş sağlığı merkezi tavsiyesi alınmalıdır. Tavsiye edilen ağız ve diş sağlığı merkezlerinden diş hekimi yorumları internet üzerinden araştırılmalıdır. Mümkün ise yorum yapan kişi ile birebir iletişime geçilmelidir.

İstanbul dişçi, diş hastaneleri ve diş poliklinikleri bakımından en yoğun ilimizdir. Alanında uzman bir diş hekimi İstanbul gibi büyük semtlerde bulunması için kısa bir araştırma yapmak yeterli olacaktır.

Dental Park, İstanbul diş hastanesi olarak, diş hekimleri açısından uzman ve profesyonel kadrosu ile size aradığınız kalitede ve güvende hizmet vermek için çalışmaktadır. Ümraniye Santral dişçi, Dudullu dişçi, Esenevler dişçi, Bulgurlu dişçi, Kadıköy dişçi, Tavukçuyolu Dişçi, Taşdelen Dişçi, Sancaktepe Dişçi, Sultanbeyli Dişçi, Şerifali Dişçi, Acıbadem dişçi, Tuzla dişçi, Pendik Dişçi, Sarıgazi Dişçi, Göztepe Dişçi, Çengelköy Dişçi , Gebze Dişçi arayanlar uzman kadrosu ile Dental Park diş polikliniklerinden hizmet alabilir.

Diş Hekimi

Diş hekimi olabilmek için üniversitelerin hazırlık hariç beş yıllık eğitimini diş hekimliği fakültesinden lisans düzeyinde tamamlamak lazım. Bazı üniversiteler tarafından diş hekimliği İngilizce olarak verilmektedir.  Bu üniversiteler tarafından eğitim tamamen İngilizce olarak verilmektedir.

Diş hekimleri tarafından bazı alanlarda uzmanlaşarak daha iyi hizmet verilmeye çalışmaktadır. Çocuk diş hekimi uzmanlık alanlarından bir tanesidir. Çocuk dişleriyle ilgili hekimlik dalı pedodonti ana bilim dalı olarak adlandırılmaktadır. Çocuk diş hekimliği bebeklik döneminden çocukluk ve ergenlik dönemine kadar olan yaş gruplarını kapsamaktadır.

Diş Doktoru

Diş doktoru deyince akla gelenler genelde kötü anılardır. Aslında kötü olan diş doktoru değil yaşanılan diş acısıdır. Dişçi korkusu yaşamamak için dişlerimizi korumalı ve gerekli önlemleri almalıyız. Diş doktorlarının korkulacak biri değil bizi derdimizden kurtaracak kişi olduğunu unutmamalıyız.

Dişçi maaşları, doktorların uzmanlık alanına göre farklılaşabilmektedir.

Açık Dişçi

Dişçiler kaça kadar açık: Açık dişçi, gece açık dişçi veya nöbetçi dişçi aniden gece vakti dayanılmaz bir diş ağrısı ortaya çıktığında aranan ilk şeydir. Bazı kurumlarda 24 saat açık dişçi bulabilmek mümkündür. Özel ya da devlet hastanelerinde nöbetçi diş hekimi bulunabilmektedir. Ayrıca, pazar günü açık dişçi ve poliklinikler sayesinde haftasonları bile diş muayanesi olmak mümkündür. Pek çok kişi dişçiye aç mı gidilir diye düşünmektedir ve genellikle tok gidilmesi daha iyidir.

Açık dişçi İstanbul arıyorsanız; İnternet üzerinden en yakın dişçi bulunabilir ve hastane ya da klinik ile iletişime geçerek açık olup olmadığını öğrenebilirsiniz.  Dental Park 7 24 dişçi hizmeti vermektedir. İletişim sayfamızdan polikliniklerimizin açık saatlerine ulaşabilirsiniz. Dişçi muayene ücretleri hastanın durumuna ve doktora göre farklılık göstermektedir.

Diş Hekimliği Randevu

Dişçi randevusu almak için öncelikle en iyi ağız ve diş sağlığı merkezini tercih etmeli daha sonra da en iyi diş hekimini bulmalıyız. Özellikle ortodonti, diş beyazlatma, diş taşı temizliği, diş estetiği gibi konularda alanın da uzman diş doktoru tercih etmeliyiz.

Özel dişçi veya devlet hastanesi diş doktoru randevu almak istediğimizde hastane ile iletişime geçerek veya online dişçi randevusu alabiliriz.

Dişçi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Diş hekimi nasıl olunur?

Lise eğitimini tamamlayıp, üniversite sınavından ilgili yüksek okulun Diş hekimliği fakültesi için yeterli taban puanını alınmalı. Alınan 5 yıllık eğitimi başarıyla tamamlayan herkes diş hekimi olma unvanını alır.

Dişçi korkusu nasıl yenilir?

Öncelikle dişçi korkusunu yenmek için ağız ve diş sağlığı hakkında diş hekimleri tarafından yapılan tedavinin çok önemli olduğunun bilincinde olunmalı. Dişçi korkusundan dolayı muayene edilmeyen diş hastalarının ağız ve diş sağlığı açısından yaşadıkları sıkıntıları da dikkate almak gerekir.

Dişçi rapor verir mi?

Pek çok kişi dişçi rapor verir mi diye merak etmektedir. Diş hekimleri rapor verebilir fakat özel muayenehanelerden alınan raporlar geçerli sayılmamaktadır.

Dişçiden sonra uyuşukluk nasıl geçer?

Verilen uyuşturucu ilaca göre belirli bir saat sonra uyuşukluk kendiliğinden geçmektedir.

Dişçiye gitmeden önce yemek yenir mi?

Diş hekimleri istisnai durumlar dışında dişçiye gelirken tok karnına gelmenizi tavsiye eder.

Dişçi korkusu nasıl geçer?

Dişçiden korkanlara son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz sedasyon ve lazer yöntemiyle dişçi korkusu geçebilir.

Dişçiler kaça kadar açık?

Genellikle 18:00 ‘a kadar açıktır fakat 7/24 hizmet veren kuruluşlar da mevcuttur.

Dişçiler saat kaçta açılır?

Genellikle dişçiler saat 09:00 ‘da çalışmaya başlamaktadır.

Sohbete başla!
Merhaba 👋
Nasıl yardımcı olabiliriz ?
Call Now Button