İltihaplı diş ağrısına ne iyi gelir: İltihaplı diş ağrıya yol açabilmektedir ve müdahale edilmediği takdirde diş kaybına sebep olabilir. Bu nedenle, kesin tedavi için mümkün olan en kısa sürede bir diş doktoruna görünmek gerekir. Diş doktoru, gerekli değerlendirmeleri yaparak iltihabın altında yatan sebepleri ve iltihabı ortadan kaldıracak tedaviyi uygular.
Doktora hemen gidilemeyen durumlarda ağrılar günlük hayata devam etmeyi zorlaştıracak boyutta olabilmektedir. Bu nedenle de ağrınızı hafifletecek, geçici de olsa günlük hayatınızı sürdürmenize yardımcı olacak bazı yöntemleri evde uygulayabilirsiniz.
İltihaplı Diş Ağrısına Ne İyi Gelir Bitkisel
İltihaplı diş ağrısına ne iyi gelir bitkisel: İltihaplı diş ağrısı için evde ağrı kesici gibi sentetik yöntemler kullanmak istemeyen kişiler bitkisel yöntemleri tercih etmektedir. Bitkisel ürünlerin sağladığı faydalar iltihaplı diş ağrısını hafifletmeye yardımcı olduğu gibi, iltihabın hızlı bir şekilde ilerlemesinin de önüne geçebilir.
Sarımsak pek çok kişinin bildiği gibi doğal antibiyotik özelliğine sahip bir bitkidir. Sarımsağı ezip ağrılı dişe uygulayarak bakterilerin çoğalmasını engelleyebilirsiniz.
Zerdeçal antienflamatuar ve antiseptik özelliklere sahiptir. Bu sayede diş iltihabının sebep olduğu ağrının azaltılmasında etkilidir. Zerdeçalı suya karıştırıp gargara yaparak ya da doğrudan iltihaplı dişe uygulayarak kullanabilirsiniz.
Karanfil ise diş ağrılarına karşı en etkili bitkisel ürünler arasında yer almaktadır. Karanfilin uyuşturucu etkisi ağrıların ciddi oranda azaltılmasını sağlayabilir. Karanfili birkaç dakika çiğneyerek etki etmesini sağlayabilirsiniz. Çiğnemenin yanı sıra, bir pamuk kullanarak iltihaplı dişe karanfil yağı sürmek de benzer bir rahatlatıcı etki yaratacaktır.
Ağrının geçmemesi durumunda kesin çözüm alabilmek için mutlaka bir doktora gitmek gerekir.
İltihaplı 20lik Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?
İltihaplı 20lik diş ağrısına ne iyi gelir: 20lik dişler genellikle 17-21 yaşları arasında çıkan büyük azı dişleridir. Bu dişler çıkarken şiddetli ağrılara yol açabilmektedir. 20lik dişlerin yamuk çıkması, diş etine gömülü kalması, çıkarken diğer dişlerin yapısını bozması iltihaplanma da dahil olmak üzere birçok soruna yol açabilir ve bu da ağrının dayanılmaz boyutlara ulaşmasına neden olabilir. 20lik dişin çekilip çekilmeyeceği diş hekimleri tarafından gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra kararlaştırılır.
Diğer diş ağrılarında olduğu gibi evde ağrının hafifletilmesi için soğuk uygulamaları, gargaralar, sarımsak, karanfil gibi bitkisel uygulamalar yapmak gibi farklı yöntemler kullanılabilir. Bunların yanı sıra, reçetesiz ağrı kesicilere de başvurulabilir.
İltihaplı Çürük Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?
Dişin çürümesi ağrıya sebep olan ve tedavi edilmediği takdirde diş kaybına yol açabilecek durumdur. Çürük dişin iltihaplanması ise ağrıyı arttırmakla kalmayıp diş kaybı ihtimalini de arttırmaktadır.
Bu durumda yapılması gereken en önemli şey ağız ve diş bakımını düzenli ve eksiksiz şekilde yerine getirmektir. Dişleri düzenli fırçalayarak ağızdaki bakteri oluşumunun önüne geçilmeli ve sadece diş fırçalamak ile de kalmayıp, diş ipi ile dişler iyice temizlenmelidir.
Ağız bakımına ek olarak, bakterileri yok etmeye yardımcı olacak gargaralar yapılabilir. Tuz, sirke ya da karbonatı ılık su ile karıştırarak gargara yapmak hem ağrıyı daha çekilebilir hale getirecektir hem de ağzınızı ve dişlerinizi temiz tutmaya yardımcı olacaktır.
Dişinizin çürümesi ve iltihaplanması durumunda hiç beklemeden diş doktoruna gitmek çok önemlidir. Diş doktoru iltihabın temizlenmesi için ilaç verebileceği gibi çürüğü de temizleyecek ve gerekli tedavileri uygulayacaktır.
Gebelikte İltihaplı Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?
Hamilelikte diş ağrısı iyice çekilmez bir hal alabilmektedir. Bu nedenle, hamilelik düşünenlerin, gebelik öncesinde diş bakım ve kontrolü yaptırması tavsiye edilir. Bu sayede, ağız ve diş sağlığı korunarak hamilelik sürecinde herhangi bir sorun yaşama ihtimalinin önüne geçilir. Ancak, alınan önlemlere rağmen zaman zaman diş iltihaplanması gibi durumlar ortaya çıkabilmektedir.
Hamilelikte diş iltihaplanmasından kaynaklanan ağrılar için ilaç kullanmak tehlikeli olabilmektedir. Kadın doğum uzmanınıza danışmadan hiçbir ilaç kullanmamanız gerekmektedir. Ayrıca, diş tedavileri de özellikle hamileliğin erken dönemlerinde riskli olabilir. Bu nedenle, hamilelik süresince yaşanan diş ağrıları için birçok kişi doğal yöntemleri tercih etmektedir.
Evde hazırlayabileceğiniz gargaralar, düzenli olarak diş fırçalamak, karanfil, zerdeçal, sarımsak gibi bitkisel ürünler kullanmak iltihaba ve iltihaptan kaynaklı diş ağrısına iyi gelebilir.
İltihaplı Diş Eti Ağrısına Ne İyi Gelir?
Diş eti iltihabı, özellikle ağız ve diş bakımının aksatıldığı durumlarda, plak oluşumu sebebiyle ortaya çıkabilmektedir. Diş etinin iltihaplanması ağrıya sebep olmaktadır. Bu nedenle de diş eti iltihabına en iyi gelen etken ağız ve diş bakımına dikkat etmektir.
Diş eti iltihabından kaynaklı ağrılar için evde zerdeçal, aloe vera, karanfil gibi bitkiler kullanabilirsiniz. Bu bitkiler hem iltihaba hem de ağrılara iyi gelmektedir. Bunların yanı sıra, tuzlu su ile gargara da hem ağrıyan bölgenin rahatlamasını hem de bakterilerin temizlenmesini sağlar. Evde uyguladığınız yöntemler sonucunda ağrı hala devam ediyorsa bir doktora başvurmak gerekir.
Daha detaylı bilgi almak için Ümraniye Santral, Dudullu veya Esenevler ağız ve diş sağlığı merkezlerimize başvurabilir aynı zamanda dilerseniz diş ağrısına ne iyi gelir sayfamızı da ziyaret edebilirsiniz.