İmplant nasıl yapılır: ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorun yaşayanlar tarafından oldukça merak edilen bir konudur. İmplant tedavisi yaptıracak olanların merak ettiği diğer konuların başında ise tedavi süresi ve komple implant, ameliyatsız implant, dikişsiz implant, genel anestezi ile implant gibi farklı işlemler gelmektedir. İmplant sonrası bakım ve iyileşme süreci operasyonun uzun vadede başarılı olması için oldukça önemlidir. İmplant diş ameliyatında önce implant sonrasında protez dişler hastanın ağzına yerleştirilir.
Tedavi süresi hastanın durumuna göre değişiklik göstermekle birlikte implant tedavisi kolay bir cerrahi işlemdir ve hastalarda uzun vadeli yan etki gözlenmez. Tam dişsiz hastalarda komple implant tedavisi uygulanabileceği gibi tek veya birkaç tane dişinde sorun yaşayan hastalar da implant tedavisi yaptırabilir. Teknolojinin gelişmesiyle azı dişe, arka dişlere ve ön dişlere implant tedavisi yapılmasının önü açılmıştır ve günümüzde tüm dişlere kolaylıkla implant tedavisi uygulanabilmektedir.
İmplant tedavisi ile ilgilenen hastaları sevindirecek bir diğer haber ise, lazer destekli sistemler sayesinde artık kesi yapılmaksızın implant yerleştirilmesinin mümkün olmasıdır. Bu sayede hastalar aynı gün içerisinde ağızlarına implant yerleştirilip diş polikliniklerinden taburcu edilebilmektedir.
İmplant Diş Nasıl Yapılır?
İmplant diş tedavisi ile ilgilenen hastalar sıklıkla implant diş nasıl yapılır sorusunu sormaktadır. İmplant diş nasıl yapılır video aramaları yapılmaktadır. İmplant diş nasıl yapılır sorusunun cevabı yerine implant yapılacak dişin yeni çekilip çekilmediğine göre değişmektedir. Yeni çekilen dişin yerine çekim yapılır yapılmaz implant yapmak basit bir işlemdir. Zira diş doktoru tarafından implantın yerleştirileceği yuva hazırdır.
Öte yandan daha önceden çekilen dişin yerine implant yerleştirilmesi için önce implant için yuva açılması gerekmektedir. Bu yuvanın açılması için açık veya kapalı olarak operasyon gerçekleştirilir ve implant işlemi yapılır. Dental Park Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniklerinin dişçi, diş doktoru ve diş hekimleri implant diş operasyonlarını İstanbul Ümraniye Santral, Dudullu, Esenevler’de bulunan ağız ve diş sağlığı merkezlerinde gerçekleştirmektedir.
İmplant Nasıl Yapılır Ne Kadar Sürer?
İmplant uygulamasının süresi de en az implant nasıl yapılır sorusu kadar çok merak edilmektedir. İmplant nasıl yapılır animasyonları mevcuttur. İmplant tedavisinin süresi hastanın ağız yapısının implant için kullanılan titanyum ile ne kadar uyumlu olduğu ile ilgilidir. İmplant ile kısa sürede uyum sağlanması halinde, implantın üzerine protez dişler yerleştirilir. Tek bir implant diş operasyonunun süresi 10 dakika ile 20 dakika arasındadır.
Hasta kaç tane implant yaptıracaksa süre de buna bağlı olarak artacaktır. İmplanta ile kemik uyumla birleştikten sonra protez uygulamasına geçilir. İmplant tedavisi toplamda en fazla 4 ay sürecektir. Ancak, uygulamanın uzman dişçi, diş doktoru ve diş hekimleri tarafından tam teşekküllü ağız ve diş sağlığı merkezleri veya diş hastanelerinde yapılması çok önemlidir.
Komple İmplant Nasıl Yapılır?
Komple implant tedavisi ile bütün dişlerini kaybetmiş veya çektirmiş hastalar ağız ve diş sağlığına kavuşabilmektedir. Dişe implant tedavisinde farklı seçenekler mümkündür. İmplant tedavisini gerçekleştirirken implant üstü protez veya sabit implant üzeri diş köprüsü tercih edilebilir. Hastalar bu seçeneklerden kendileri için en uygun olanı ağız ve diş sağlığı merkezlerindeki, diş polikliniklerindeki veya diş hastanelerindeki diş hekimlerine danışarak bulabilirler.
Bir günde implant tedavisi tek diş veya birden fazla diş için implantta olduğu gibi komple implant tedavisinde de mümkün olabilir. Komple implant tedavisine dair resimli açıklamalar bulunmaktadır. Hastalar bunlara danışabilir veya diş hastanelerine başvurabilirler.
Ameliyatsız İmplant Nasıl Yapılır?
Tıp alanındaki teknolojik çalışmaların bir sonucu olarak ameliyatsız implant imkânı ortaya çıkmıştır. Dikişsiz implant veya lazer destekli implant tedavisi olarak da bilinen bu uygulama tecrübeli uzmanlar tarafından diş ve ağız sağlığı merkezleri, diş poliklinikleri ve diş hastanelerinde gerçekleştirilmektedir.
Uygulama süresini oldukça kısaltan bu yöntemde, lazer yardımı ile implantın büyüklüğüne uygun olarak hastanın ağzında yuva açılır ve implant bu yuvaya yerleştirilir. Uygulama süresini kısaltması, enfeksiyon riskini azaltması ve operasyon sonrası ağrı kesici kullanımı ihtiyacını neredeyse ortadan kaldırması nedeniyle bu operasyon hastalarca tercih edilmektedir.
İmplant Sonrası Gargara Nasıl Yapılır?
İmplant sonrası bakım tedavinin kalıcılığı ve hastanın konforu açısından büyük önem taşımaktadır. İmplant sonrası diş implantı yapılan bölgenin diğer dişlerin temizlendiği gibi fırçalanması gerekir. İmplant sonrası gargara normal şekilde yapılır. Gargara, diş fırçası ve macunla yapılan ağız bakımına ek olarak yapılarak hastanın ağız ve diş sağlığını destekler. Diş implant tedavisi gören hastalar, operasyon sonrası ağız bakımı ile ilgili diş hekimlerince detaylı olarak bilgilendirilmektedir.
İmplant Kaplama Nasıl Yapılır?
İmplant kaplama diğer adıyla implant üstü protez işlemi uzman dişçiler, diş doktorları ve diş hekimleri tarafından ağız ve diş sağlığı merkezleri ve diş hastanelerinde yapılmaktadır. Bu işlem hastanın ağız yapısı ve sorunu değerlendirildikten sonra uygulanır. Bu uygulamanın hastalarda geçici veya kalıcı ağrıya neden olmadığı gözlemlenmiştir ve yan etkisine rastlanmamıştır. Uygulamanın yapılabilmesi için hastanın kemik oranı yeterli ve implanta uyumlu olmalıdır.
Üst Damak İmplant Nasıl Yapılır?
Üst damak implant uygulamasında hastanın üst çenesine 4 adet implant yerleştirilmektedir ve bu implant ile uyumlanmak üzere hareketli bir protez kullanılmaktadır. İşlemi yapacak diş doktorunun üst çene kemiğinin yumuşak yapısını göz ardı etmemesi ve işlemi en az 4 adet implant yerleştirerek gerçekleştirmesi hastanın implant damak ile uzun yıllar konforlu olmasını sağlayacaktır.
Dengeli bir kuvvet dağılımı için üst çeneye yerleştirilecek 4 implantın iki tanesinin sağ yarım çeneye diğer ikisinin ise sol yarım çeneye yerleştirilmesi tavsiye edilmektedir. Uygulamanın hasta açısından en konforlu sonucu sağlaması için diş hekimi ile hastanın iletişimi önemlidir.
Dikişsiz İmplant Nasıl Yapılır?
Dikişsiz implant geleneksel implant tedavisine bir alternatif olarak geliştirilmiştir ve günümüzde uygulama alanı bulmaktadır. Dikişsiz implant tedavisinde diş doktoru öncelikle bilgisayar programı yardımı ile implant dişlerin dizilimini ve implantların hastanın kemiğine hangi açı ile yerleştirileceğini belirler. Geçici dişler herhangi bir kesi yapılmasına gerek olmaksızın hastanın ağzına yerleştirilir. Hastanın kemiği ile implantın uyumlanması için beklendikten sonra sürekli dişlerin yapımına geçilir.
Genel Anestezi İle İmplant Nasıl Yapılır?
İmplant diş ameliyatları genellikle lokal anestezi ile yapılır. Ancak, diş hekiminin genel anestezi uygulanmasını zorunlu gördüğü durumlarda bu işlem genel anestezi ile yapılabilir. Cerrahi olarak tıpkı lokal anestezi ile yapılan implant operasyonunda olduğu gibi diş doktoru tarafından yuva açılır, protez yerleştirilir ve hastanın ağzı ile protezin uyumlanması için tedavi süreci izlenir. Normal implant operasyonlarından farklı olarak genel anestezi ile yapılan implant uygulamalarında bir anestezi uzmanının operasyona katılması şarttır ve bu durum, maliyeti arttırabilmektedir.
İmplant Ameliyatı Nasıl Yapılır?
İmplant diş ameliyatı genellikle lokal anestezi ile uygulanan basit bir cerrahi işlemdir. Ayakta yürütülen bu operasyondan sonra hasta ertesi gün günlük yaşantısına geri dönebilir. Diş hekimi öncelikle implant yapılacak yere lokal anestezi uygular ve hastanın çene kemiğinde bir yuva açar. Bu yuvaya implant yerleştirilir. Hasta iyileşme süresi boyunca implant üzerinde kalacak vidalar yerleştirildikten sonra taburcu edilir ve kemik ile implantın uyumlanması beklenir. Uyumlanma sürecinin ardından hastanın diş ölçülerine göre hazırlanan protez yerleştirilir ve implant tedavisi tamamlanmış olur.
İmplant Diş Bakımı Nasıl Yapılır?
Ameliyat sonrası implant diş bakımı hastanın uzun vadeli konforu ile ağız ve diş sağlığı için oldukça önemlidir. Uzman diş hekimleri ameliyat sonrasında dikkat edilecek ilk hususun işlem yapılan bölgeye sık sık soğuk kompres uygulanması olduğunu belirtmektedir. Soğuk kompres ile vücutta ödem ve şişlik oluşması önlenmektedir. Hastanın operasyon sonrası sıcak yiyecek ve içeceklerden uzak durması gerekmektedir.
Diğer bir önemli husus ise özellikle operasyon sonrası 10 gün boyunca sigara kullanılmamasıdır. Diş doktoru tarafından verilecek ilaçları düzenli olarak kullanmak da çok önemlidir. Bu süreçte, diş implantı yapılan bölgenin bakımı normal dişler gibi yapılmalıdır. Diş fırçası ve macunun yanı sıra diş ipi, arayüz fırçası ve gargara kullanımı faydalı olacaktır.
İmplant Diş Temizliği Nasıl Yapılır?
İmplant diş temizliği hastalar tarafından çokça merak edilen konuların başında gelir. Tedavi ve iyileşme sürecinin konforlu ve başarılı geçmesi için implant temizliği oldukça önemlidir. İmplant diş temizliği diğer dişler gibi yapılmalıdır. İmplantın temizliğinin sağlanması ve yiyecek birikmesinin önlenmesi için diş hekimleri gargara, diş ipi ve arayüz fırçası kullanımını önermektedir.
İmplant Köprü Nasıl Yapılır?
Köprü implant veya implant destekli köprü olarak bilinen tedavi, birden fazla diş kaybı durumunda uygulanan bir operasyondur. Boşluklu dişlerde iki adet implant yerleştirilerek köprü yapılır. İmplant yapıldıktan sonra protezlerin bilgisayar ortamında hazırlanabilmesi için diş hekimi tarafından hastanın çene yapısı incelenir ve dişlerin ölçüsü alınır. Uyumlanma sürecinin tamamlanmasının ardından protez dişler yerleştirilir ve diş doktoru tarafından implant destekli köprü işlemi tamamlanmış olur. Bu uygulamada implantlar köprü ile sabitlenir ve sağlıklı dişlerin zarar görmesi önlenmiş olur.
İmplant Üzerine Protez Nasıl Yapılır?
Uzman dişçiler, diş doktorları ve diş hekimleri tarafından implant tedavisi görecek hastanın ağız yapısı, kemik durumu ve diş sağlığı problemi incelendikten sonra ihtiyaç doğrultusunda hastanın çene kemiğine implant yerleştirir. İmplantın kemikle uyumlanması için gerekli sürenin geçmesinin ardından diş hekimi protezi implantın üzerine yerleştirir. İmplant tedavisi hastanın ağız yapısı ve rahatsızlıkları doğrultusunda şekillendirildiğinden en doğrusu hastanın bir dişçi ile iletişime geçip bilgi alması olacaktır.
Lazer İmplant Nasıl Yapılır?
Lazer implant uygulamasında diş etinde herhangi bir kesi işlemi yapılmaz. Bilgisayar ortamında hastanın ağız yapısı ve ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan protez, lazer ile açılan yuvaya yerleştirilir. İşlem kesi gerektirmediğinden, kısa sürede tamamlanır ve enfeksiyon riski azdır.
Tek Diş İmplant Nasıl Yapılır?
Tecrübeli diş hekimleri tarafından uygulandığında 10 ile 20 dakika arasında tamamlanan tek diş implant işlemi, hastanın kaybettiği veya çekilen dişi yerine açılan yuvaya protez yerleştirilmesi şekilde yapılır. Tek diş implant operasyonu, diş polikliniklerinde ve diş hastanelerinde bir gün içinde kolaylıkla yapılan bir işlemdir.
Ön Diş İmplant Nasıl Yapılır?
Hem estetik görünüm itibariyle hem de implantın hastanın ağız yapısı ile uyumlanması açısından ön diş implantı çoğu kişi için endişe oluşturmaktadır. Ancak, son yıllarda yaşanan gelişmelerle bu problemlerin önüne geçilmiştir. Özellikle ön dişlerde kullanılmak üzere çapı dar olan implantlar üretilmeye başlanmıştır. Ön diş implant operasyonunda diş hekimi öncelikle implant için yuvayı hazırlar ve sonrasında protezi yerleştirir.
İmplant Nasıl Yapılır?
İmplant tedavisi diş hekiminin hastayı muayene etmesi ve ağız yapısını incelemesi ile başlar. Daha sonra, diş doktoru implant yapılacak yerde implantı yerleştirmek için bir yuva açar. İmplant aynı gün içerisinde bu yuvaya yerleştirilir. Hastanın ağzının ve çene kemiğinin implantla uyumlanması beklendikten sonra hastaya uygun olarak hazırlanan protez diş hekimi tarafından yerleştirilir. Tedavi süresi toplamda yaklaşık 2-3 ay sürmektedir.
All On Four İmplant Tekniği Nasıl Yapılır?
All on Four implant tekniği diş poliklinikleri, ağız ve diş sağlığı merkezleri ile diş hastanelerinde dişçiler, diş hekimleri ve diş doktorları tarafından tam dişsiz hastalara uygulanmaktadır. Bu teknikle hastanın ağzına dört adet implant yerleştirilir. Diş protezi de aynı gün implantlara sabitlenir. İleri bir cerrahi işlem uygulanmasını gerektirmeyen All on Four İmplant operasyonu diğer tekniklere göre daha kolaydır, daha az sayıda implant kullanılır ve operasyonun maliyeti normal implant tedavisine göre daha düşüktür.
Arka Diş İmplant Nasıl Yapılır?
Arka diş implant ön diş implanta göre daha az endişe uyandırır. Özellikle dişlerin çenenin arka tarafında konumlanıyor olması, hastaların estetik kaygılarını bir nebze olsun dindirmektedir. Ancak, tıp alanındaki yeni gelişmeler sayesinde artık ön diş ve arka diş implant operasyonları arasında önemli bir fark kalmamıştır. Diş hekimleri hastanın ağzında öncelikle implant yapılacak bölgede yuva açmakta ve sonrasında aynı gün içinde protezi yerleştirmektedir.
Azı Dişe İmplant Nasıl Yapılır?
Azı dişe implant işlemi cerrahi olarak diğer dişlere yapılan implant işlemi ile oldukça benzerdir. Başarılı bir implant operasyonu için hastanın tecrübeli bir diş hekimine muayene olması ve diş hekiminin hastanın ağız yapısı ve rahatsızlığını dikkate alarak protez diş hazırlanması gerekir. Diş doktorları, hastanın ağzında implant yapılacak bölgede bir yuva oluşturmakta ve aynı gün içerisinde implantı bu yuvaya yerleştirmektedir. Tek bir dişe yapılacak implant işlemi 10 ile 20 dakika arasında tamamlanmaktadır.