fbpx

İmplant tedavisi, ağız ve diş sağlığı sorunu yaşayanların merak ettiği tedavi yöntemlerinden biridir. Bu tedavi uzun süreli çözüm sağlama potansiyeli olan bir tedavi yöntemi olmakla beraber fiyatları hastanın ihtiyaç duyduğu implant sayısına ve türüne göre farklılık göstermektedir.

Bu tedavinin ağrılı olup olmadığı, hangi durumlarda kanal tedavisi yerine tercih edilebileceği, hamilelerin implant tedavisi yaptırıp yaptıramayacağı, operasyon sonrasında buz tedavisinin ne kadar uygulanması gerektiği ve nasıl beslenilmesi gerektiği gibi birçok sorunuza bu yazıda cevap bulabilirsiniz. Bunlara ek olarak, hangi hastanelerde tedavi görebileceğiniz ve bu tedaviyi SGK’nın karşılayıp karşılamadığı gibi merak edilen konuların da cevabı yazımızın devamındadır.

İmplant Tedavisi Nedir?

Diş implant tedavisi, diş kaybı ve eksiği olan kişilerin sıkça başvurduğu bir yöntemdir. Bu tedavi ile hastanın çene kemiğine, diş kökü görevi görmesi amacı ile titanyum vidalar yerleştirilir. Bu vidalar, gerçek dişe benzer olarak üretilen protezin sağlam bir şekilde ağza takılabilmesini sağlar. Ayrıca, diş eksikliğinden ötürü çene kemiklerine daha fazla yük binmesinden kaynaklı kemik erimesinde de çözüm olarak diş implant tedavisi uygulanabilir. 

İmplant Tedavisi Fiyatları?

İmplant tedavisinin fiyatları ile birlikte en çok merak edilen şeyler arasında İstanbul’da nerelerde yapıldığı ve bu tedaviyi karşılayan özel sağlık sigortası olup olmadığı da bulunmaktadır. İmplant tedavisi fiyatları kişinin ihtiyaç duyduğu implant sayısı, implantın türü, markası ve tedaviyi veren yere ve doktora göre farklılık göstermektedir. Diğer tedavi yöntemlerine kıyasla bu yöntemin fiyatları biraz daha pahalı gelebilir fakat bu tedavinin daha uzun süreli fayda sağladığını göz önüne almak gerekir.

İmplant yaptırmayı düşünüyorsanız, Dental Park Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniklerinin dişçi, diş doktoru ve diş hekimlerinin implant diş operasyonlarını gerçekleştirdiği İstanbul Ümraniye Santral, Dudullu, Esenevler’de bulunan ağız ve diş sağlığı polikliniklerinden fiyatlarla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

İmplant Tedavisi Aşamaları?

İmplant diş tedavisi aşamaları ikiye ayrılabilir. Bunlardan ilki implantın cerrahi olarak ağza, ikincisi ise protezin implantın üzerine yerleştirilmesidir. İlk aşamada, ağızda diş yokken, dişin eksik olduğu bölgedeki çene kemiğine titanyum vidalar takılır. Bu vidalar diş kökü görevi görür. Daha sonra, implantın ağızdaki doku ile uyuşması ve kemik ile kaynaşması için 2-4 ay beklenir. Bekleme sonrasında herhangi bir sorun çıkmaz ise, diş vidalama ile protez diş, implantın üzerine yerleştirilir.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant tedavisinin ne kadar sürdüğünden önce implant tedavisine hangi bölüm bakar sorusu merak edilmektedir. Dentalpark diş hastanesi uzman dişçi, diş doktoru, diş hekimleri ile bu tedavi yöntemleri uygulamaktadır. Diş çekiminden sonra implant tedavisi uygulanması çene kemiğine yük binmesinin önüne geçmek için önemlidir. İmplantın çene kemiğine yerleştirilmesinden sonra 2-4 ay beklenir ve sonrasında protezin implantın üstüne takılması ile tedavi tamamlanır. 

İmplant Tedavisi Ağrılı Mı?

İmplant tedavisi sonrası ağrı olur mu, tedavi acı verir mi gibi sorular ve yaptıranların yorumlarının ne yönde olduğu, tedaviyi yaptırmayı düşünen birçok kişinin aklına gelmektedir. Bu durum birçok faktöre bağlı olmakla beraber, tedavi sonrası sürecin zor mu basit mi olacağı da bunlara bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. İmplantın kaliteli materyaller ve uzman hekimlerce yapılması durumunda implant tedavisi sonrası ağrı da çok fazla olmayacaktır. Buna ek olarak, implant yapılan bölgeyi darbelerden korumak, ağız ve diş bakımına dikkat etmek ağrının az olması adına hastanın alabileceği önlemlerdendir. Ağrının fazla gelmesi durumunda doktorunuzun önerdiği ağrı kesicilerden almak yardımcı olacaktır.

İmplant Tedavisi Zararları?

Doğru materyaller ve uzman hekimlerce yapıldığı takdirde korkulmaması gereken bir operasyondur. İmplant tedavisinin zararlı olduğuna dair haberler genellikle yanlış yöntemler ya da kalitesiz materyal kullanılmasından kaynaklıdır. Ancak, tedavi sırasında hamilelik söz konusu ise tedavi uygulanmamaktadır. Tedavi esnasında anestezi verilmesi gerektiğinden ve sonrasında kullanılacak ilaçlardan dolayı bebeğin ve annenin sağlığına zararlıdır. 

Lazerle İmplant Tedavisi?

Lazerle implant tedavisi aslında robotik lazer ile uygulanan tedavi uygulanmasına verilen addır. Bu yöntemde herhangi bir kesme işlemi yapılmaz. Bunun yerine önce hastanın ağız yapısı ve ihtiyaçları doğrultusunda bilgisayar ortamında protez hazırlanır. Daha sonrasında, lazer ile açılan yuvaya önceden hazırlanmış olan protez yerleştirilir. Böylece hem kısa sürede hem de enfeksiyon riskini azaltarak operasyon tamamlanmış olur. 

İmplant Tedavisi ve Sigara?

İmplant tedavisi sonrasında hastalar sağlıklarının yanında estetik olarak da memnun kalmaktadır fakat sigara içmek bu tedavinin başarısız olmasına sebep olan en önemli unsurlardan biridir. Diş estetiğinin de düzelmesini sağlayan bu tedaviyi yaptıran kişi, tedavi sonrası sigara içiyorsa, implant operasyonu sonrasında iyileşmesi gereken sinir ve damarların zarar görmesinden, implantın kemikle kaynaşamamasına kadar birçok soruna sebep olur. Bu nedenle doktorlar, tedavi öncesinde hastalara sigara içmemelerine yönelik uyarıda bulunmaktadırlar.

Dental İmpilant Tedavisi?

Dental implant tedavisi, diş çekilmesi ya da eksikliği durumunda, eksik olan dişin görevini yerine getirmek adına protez takılmasından önce uygulanan tedavidir. Dental implant çene kemiğine yerleştirilir ve daha sonrasında üstüne protez yerleştirilir. Bunun sebebi dental implantın diş kökü görevi görmesidir.

Hamilelikte İmplant Tedavisi?

Hamilelik esnasında ilaç kullanımı hem anne hem de bebek sağlığı açısından tehlike oluşturmaktadır. İmplant operasyonu esnasında anestezi verilmektedir. Sonrasında ise doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanmanız gerekmektedir. Bu nedenle hamilelikte implant tedavisi yapılmamaktadır. Hamilelik esnasında ilaç kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

İmplant Buz Tedavisi

İmplant operasyonu sonrasında, implant bölgesine yakın yerlerde şişlikler oluşabilir. Buna ek olarak, implant bölgesinde de kanamalar meydana gelebilmektedir. Bu durumlar operasyondan 10 gün sonra geçer fakat bu etkilerin azalmasına sağlamak adına buz tedavisi önemlidir. Hasta, operasyon sonrasında ilk gün boyunca implant bölgesine buz uygulamalıdır. 10 dakika buz uygulandıktan sonra 10 dakika ara verip, sonra süreci tekrar etmelidir. Birkaç saat bunu yaptıktan sonra buz tedavisini bırakabilir.

İmplant Tedavisi Sonrası Beslenme

İmplant tedavisi sonrasında yemek, sigara, alkol tüketiminin nasıl olması gerektiği, yemek düzeni, kahvaltıda ne yiyecekleri, nasıl beslenmeleri gerektiği önemlidir. Operasyondan sonraki ilk iki saat içinde hiçbir şey tüketilmemelidir. İlk 24 saatte ise sert ve sıcak içeceklerden kesinlikle uzak durulmalı, bunun yerine yumuşak, soğuk yiyecekler tüketilmelidir. Aynı beslenme düzeni ilk hafta boyunca sürdürülebilir. Operasyon bölgesi iyileşene kadar sigara ve alkolden uzak durulmalıdır.

Sıkça Sorulan Sorular

İmplant Diş Tedavisi Nedir, Nasıl Yapılır?

Eksik dişlerin yerine protez takılabilmesi için dişin olmadığı bölgeye protezi tutacak çivilerin takılmasıdır. Hastanın ağzına uygun implantların üretilmesi sonrası ağızda açılan oyuğa implantın yerleştirilmesi ile gerçekleştirilir.

İmplant Diş Tedavisi Ne Kadar, Kaç Gün Sürer?

Bir implantın yerleştirilmesi yaklaşık 10-20 dakika sürmektedir. Takıldıktan sonra ise 2-4 ay implantın çene kemiği ile kaynaşması beklenir.

Devlet Hastanelerinde İmplant Tedavisi Yapılıyor mu?

Bu tedavi hem özel diş hastanelerinde hem de devlet hastanelerinde yapılmaktadır.

İmplant Tedavisi SGK Karşılıyor Mu?

Bu tedavi yöntemini SGK’nın sözleşmeli olduğu devlet üniversitelerine bağlı hastaneler ve diş hekimliği fakültelerinde yaptıran hastaların tedavi ücretini SGK karşılıyor. Fakat şartları yerine getirmeyen hastalar için karşılamamaktadır.

İmplant Sonrası Buz Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant sonrası buz tedavisi operasyonun olduğu ilk gün boyunca sürer. Hastalar birkaç saat boyunca belirli aralıklarla implant yapılan bölgeye buz koyduktan sonra buz tedavisi sona erer.

İmplant mı Kanal Tedavisi mi?

Hastanın neye ihtiyacına olduğuna göre değişmektedir. Eğer tedavi edilecek diş kanal tedaviye uygun değil ise ya da protez ile uyumlu değil ise, dişin çekilip bu tedavinin yapılması daha uygun olabilmektedir.

İmplant Tedavisi Acılı mı Ağrılı mı Can Yakar mı?

İmplant sonrasında hastanın verilen ilaçları alması, yediklerine dikkat etmesi, ağız ve diş bakımını yerine getirmesi durumunda ağrının birkaç gün içinde azalarak sonlanması beklenir.

İmplant Tedavisi Gören Hangi Diş Fırçasını Kullanmalıyız?

Bu tedavi sonrasında arayüz fırçasının kullanılması implant çevresinin ve ağzın temiz tutulması için önemlidir. Aksi takdirde impilantla ilgili sorunlara yol açabilir.

İmplant Tedavisi Olan Kan Verebilir mi?

Bu tedaviyi olanlar, diğer diş müdahalelerinde olduğu gibi en az bir hafta süre boyunca kan veremezler.

Sohbete başla!
Merhaba 👋
Nasıl yardımcı olabiliriz ?
Call Now Button