Protez Diş Fiyatları

Protez diş tedavisi özellikle diş rahatsızlıkları çeken ve diş kaybı yaşayan kişiler için oldukça büyük öneme sahiptir. Diş protezi kişinin ağız yapısında diş eksikliğinden kaynaklı özgüven sorunu yaşamaması için en büyük yardımcıdır.

Diş sağlığı kişiler için en başlıca dikkat hususudur. Estetik yüz duruşu ve gülümsemenin yanında hitabet sırasında karşıdaki kişilere karşı kendinden emin bir duruş için diş sağlığı önemlidir. Temiz,beyaz ve sağlıklı bir ağız yapısı sosyal ve kişisel hayatı birebir etkileyen doğrudan faktörlerden birisidir.

Diş konusunda sorun yaşayan ve özellikle dişlerini çektirmek zorunda olan kişiler için dişlerden yoksun bir ağız yapısı kabus olabilmektedir. Kaçamak gülümsemeler, insanlar içerisinde devamlı kendisini saklama gibi birçok hoş olmayan durumla karşılaşılabilir. Bu durumda ilk etapta; “ yeri boşalan dişlerimin yerine ne yapabilirim? Yemekleri yerken daha rahat ne şekilde çiğneyebilirim? Hangi takma diş ağız sağlığı için daha uygun ve uzun süreli kullanıma sahiptir?” gibi sorular sıklıkla sorulmaktadır.

Diş doktorlarına yapılan başvurularda insanlar kaybolan dişlerinin yerine nasıl bir alternatif uygulanabileceğini öğrenmek isteyenlerin sayısı açıktır. İnsanlar özellikle sosyal yaşantılarında yaşadıkları sorunlar nedeni ile kişisel güvenlerini de daha fazla yitirmemek için protez diş kullanımını bilhassa istemektedirler. Peki, burada diş protezi konusunda bilinmesi gerekenler nelerdir? Hangi detayların bilinmesi ve bu protez seçiminde hangi hususlara dikkat edilmesi önemlidir? İşte tüm detayları ile diş protezi hakkında bilinmesi gerekenler!

Diş Protezi Nedir?

Çoğu kişi ‘Diş Protez Nedir?’ diye merak eder; bu, eksik dişleri tamamlayarak estetik ve fonksiyonel bir gülüşe kavuşmayı sağlayan bir tedavi yöntemidir. Diş protezi nedir sorusu şu şekilde açıklanabilir: Diş kaybı yaşayan kişilerin dişin çiğneme fonksiyonu yanında özellikle gülümseme, diş eksiği ile gelen özgüven kaybı gibi durumların ortadan kaldırılması için eksik diş yerine uygulanan apereydir.

Diş protezi kullanma amacın eksik dişler sebebi ile yaşam kalitesini düşüren dişsizlik problemini ortadan kaldırmaktır. Sararmış ve sağlıksız görüntüye sahip dişler için de tercih edilen kaplama protezler ile çok daha sağlıklı ve konforlu bir hayat sürmek mümkün. Üstelik çok daha doğal gülüşlerle gülmekten korkmadan ve kaçmadan yaşamak da ….

Diş kaybı herhangi bir sebeple gerçekleşmiş olabilir. Düşme sebebi ile kırılan dişler, çürüme sebebi ile diş kaybı, diş eti hastalıklarından kaynaklı diş kayıpları görülmektedir. Özellikle kadınlarda hamilelik sayısınca dişlerin yapısal zayıflığından söz etmek de mümkündür. Tam bu aşamada ağzındaki dişlerin eksikliğinden yakınan kişilerin eski gülüşlerine kavuşması için en ideal yöntem olan protez diş karşımıza çıkmaktadır.

Hakiki dişin fonksiyonlarının diş kaybı sebebi ile sekteye uğraması günlük yaşantıda huzursuzluk hissi vermektedir. Bu durumdan kurtulmak için en güvenli ve sağlıklı yol diş protezidir.

Yeni Nesil Diş Protezi

Yeni nesil diş protezi özellikle kayıp dişlerin verdiği rahatsızlıktan kurtulmak isteyen hastaların umudu niteliğindedir. Ortalama 3 aylık bir tedavi süreci ile hastaya geçiçi protezler takılarak iyileştirme sürecine gidilir. Hasta ilk etapta muayene edilir ve tomografisi alınır. Sonrasında ise yapılan diş muayenesinde yeni nesil diş protezi konusunda seçim yapılır. Diğer ismi ile dental implantlar olarak bilinen bu protez tipi, gelişmiş ağız ve diş cerrahisi yöntemleri ile hastanın ağzına yerleştirilir.

Yeni nesil diş protezi yani diş implantları insan dişine en yakın formattadır. Yani klasik düzendeki protezlere oranla çok daha doğal bir ağız yapısı ve gülümseme için en çok tercih edilen türdür. İmplantlar aslında üretildikleri zirkonyumun diş yapısına oldukça benzemesi yönü ile doğal bir görünüm kazandırırlar. Aralıklarla diş kaybına uğramış bir hasta için en iyi yaşam konforu sunacak cerrahi yöntem şüphesiz ki implant sistemi olacaktır.

Diş Protez Laboratuvarı

Diş protez laboratuvarı ölçüleri alınan dişlerin modellemesinin ve üretiminin yapıldığı alandır. Burada yeterli klinik koşullar altında diş teknisyenlerince yapılan çalışmalarda hastalara en uygun şekilde diş protezleri hazır edilmektedir. Sağlık ve üretim sertifikaları tam aynı zamanda hijyen koşullarına da uygun bu kliniklerde implant başta olmak üzere, diş protez türlerinin hepsi için üretim yapmak mümkündür.

Protez Diş Fiyatları

Protez diş fiyatları seçilen proteze göre değişiklik göstermektedir. Burada önemli olan hastanın kendi konforuna göre içine yatan doğru diş protez seçimini yapmasıdır. Çünkü hastaların birçoğu rahat gülüş ve kendine tekrar özgüven geleceği günün hayalini kurar. Bu nedenle fiyat da ikinci aşamada önemli unsurdur. Peki protezler için fiyat nasıl belirlenir hangi diş protezi ne kadardır?

Diş protez teknolojisi her geçen gün diş protez fiyatları konusunda farklılığa sebep olmaktadır. Klasik protez işlemi aksine çok daha kısa süreli protez diş yapımı işleminde fiyat bir tık üst sırada seyredebilmektedir. Kullanılan cerrahi yöntem ve araç gereçler, kullanılan cerrahi teknolojisi de fiyatlara etki eden diğer hususlardır.

Protez Diş Tedavisi
Protez Diş Tedavisi

Protez Diş Yapımı Ne Kadar Sürer?

Protezler damak ve diş ölçüsüne göre her hastada değişiklik gösterir ve sıfırdan tasarlanır. Bu durumda hastanın ortalama 4-5 seans tedavi aralığı vardır. Bu süre yaklaşık 2-3 haftalık bir süreyi kapsar. Tabi bu sürede geçici protezler kullanılarak hastanın proteze alışma süreci hızlandırılır.

Diş Protez Çeşitleri

Diş protezi çeşitleri hareketli ve sabit olarak tercih edilebilir. Bunu diş muayenesi esnasında doktor tarafından hastaya izah edilir ve hastanın kabulü ile uygulanır. Sabit protezler için demir bir ağ ya da köprü ile dişi damağa sabitleme söz konusudur. Ancak  full metal ya da full porselen şeklinde bu sabit protez diş çeşitleri de ikiye ayrılır.

Hareketli protezler fonksiyonel özelliklerine göre isimlendirilirler. Bunlar; tam protezler, bölümlü protezler, immediat protezler ve overdentures protezler şeklinde adlandırılırlar.

Diş protezi yapılırken diş hekimi hastanın diş ve ağız yapısına göre isabetli kararı verir. Bunun başlıca ayrım noktası bir hastanın dişinde bütün dişler eksik olabilir ya da belirli aralıklarla diş kaybına uğrayabilir. Her iki durum da diş protezi için karar noktası olur.

Eğer hasta ağzındaki dişlerin tümünü kaybetmişse bu durumda sağlıklı bir çiğneme hassasiyeti için tam protez tavsiye edilir. Tabi gelişen teknoloji ile tam protezin yerine artık implant diş tekniği de başarılı şekilde uygulanmaktadır. Bu da hastanın tercihine alternatif seçimlerden birisidir. Çene kemiğine çivilenerek takılan protez diş yani implant sağlamlık yönü ile de oldukça başarılıdır.

Parsiyel protezler ise; belirli bir aralıkta sayılı diş kaybı yaşayan hasta için kancalı sistemle metal bir bağlantı ile damağa oturtturulur. Bu durumda hastalar için estetik açıdan önerilen diğer parsiyel protez türü hassas bağlantılı protezlerdir. Bu protez tipinde metal bağlantılar yerine hassas bağlantılar sağlayan erkek ve dişi iki ayrı aparat kullanılır. Temizliği kolay olduğu için de hem estetik açıdan hem de sağlık açısından çok daha sık tercih edilmektedir.

Çıt Çıt Protez Diş

Çıt çıt protez diş hassas bağlantılı protez dişlerin diğer adıdır. Erkek ve dişi apartlar ile birbirine geçirilen protez ile damak estetik olarak çok şık görüntü sunar. Çünkü hastayı rahatsız edecek metal damak görüntüsü ya da farklı bir hoşnutsuz görünüm mümkün değildir. Hasta protezi dilediği zaman çıkarabilir ve takabilir. Eğer hastanın ağzında diş eksiği çoksa bu yöntem oldukça başarılıdır.

Protez Diş Nasıl Yapılır? Sabit Protez Diş Nasıl Takılır?

Protetik Diş Tedavisi Nedir: Sabit protez diş için öncelikle ağız ve damak ölçüsü alınır. Alınan hassas ölçüler ile dişlerin rengi ve modeli hasta ile doktorun ortak kararı ile seçilir. Yaklaşık 4 -5 seans süren bu işlemde ilk aşama bu şekilde tamamlanır. Sonrasında ağız model üzerinde hazırlanan diş ağızda denenir ve ölçüler kontrol edilir. Bu protez tipinde diş yapısı zirkonyumdan oluşur.

Zirkonyum kaplama olan dişler gerçek diş yapısı ve görüntüsüne en yakın olandır. Yeniden yapılan ölçü düzenlemesi ve model revizesi ile bu defa hazırlanan porselen diş ile gerçek dişlerin uyumu kontrol edilir. Komşu dişler uyumuna bakılır ve hastanın onayından sonra sonraki seansa geçilir. Bu aşamada cilalan diş ağıza yerleştirilir. Gerekli kontroller sağlanır ve hastanın ağzında sabitleme işlemi yapılır. Artık protetik diş tedavisi hazırdır. Protez diş yapımı için en son aşamada ise hasta dişin bakımı ve rutin kullanım koşulları hakkında detaylı şekilde bilgilendirilir.

Protez Diş Yapıştırma

Protez diş yapıştırma işlemi ağızdan çıkarılabilir protezler için kullanılmaktadır. Hastalar bazı durumlarda dişlerinin sabit olmasını ister. Bazı protezlerin yerinden oynaması ya da henüz alışamam gibi durumlarda yapıştırma yöntemi kurtarıcı niteliğindedir. Ancak bu yapıştırıcı kısmi süreliğine protezi sabitler. Yapıma özelliği geçince diş temizlenir ve normal şekli ile kullanılır. Diş protezi kullanan kişi dilerse temizlediği protezi bir daha yapıştırarak kullanabilir.

Protez Diş Bakımı

Protez diş bakımı ağız sağlığı ve yaşam kalitesi için oldukça önemlidir. En önemli detay ise protezlerin düzenli şekilde temizlenmesi ve dezenfekte edilmesidir. En ufak bakteri oluşumu ağız içerisinde çeşitli hastalıklara yol açabilir. Bakteri oluşumunu ve plaklara karşı protetik diş tedavisini korumak için protez diş temizliği şu şekilde yapılabilir:

Protez Diş Temizliği

Diş protezleri gerçek diş kadar sağlam olmayan ve oldukça hassas bakıma ihtiyaç duyan yapılardır. Bir protezin uzun vadede memnuniyet vermesi hastanın dişlerine verdiği önem ile doğru orantılıdır. Tabi burada temizlik için seçilen ürünler büyük önem taşımaktadır.

Protez dişler insan dişi kadar sağlam bir yapıya sahip olmayacağı için temizleme esnasında en çok dikkat edilmesi gereken husus yıkama yapılan alanın dibine havlu benzeri bir eşya koymaktır. Olası durumda elinizden kayması halinde kesinlikle en ufak darbe almamalıdır. Alacağı ufak bir sarsıntı bile protez için başarısızlık yolunun girişi olur.

Bir diğer aşamada protezlerinizi temizlerken özellikle doğal yöntemler tercih edin. Protezin dış kısmını yıpratmayacak doğal yöntemlerle uzun yıllar sağlıklı şekilde kullanmanız mümkündür. Aynı şekilde protezlerin bakteri ya da doğru yapılmayan temizlikten kaynaklı çeşitli sağlık sorunlarına da yol açabileceğini unutmamalısınız.

Protez diş temizleme için karbonat ve sirke gibi doğal temizleyicilerden yardım alabilirsiniz. Su yardımı güzelce bir temizlik yapmak rutin şekilde ağız bakımınızı gerçekleştirmek en başarılı sonucu verecektir. Sirke ya da karbonatlı suyu çok fonksiyonlu bir diş fırçası yerine basit düzenek bir diş fırçası ile temizlemek yeterli olacaktır. Protez üzerinde bakteri oluşumu durumunda eğer protezde metal aksam yoksa mikrodalga fırında hafif ısıtma yöntemi ile sterilize edilebilir. Ancak metal protez olup olmadığı kesinlikle bilinmelidir. Metal protezler için bu işlem uygulanmaz.

 


 

Protez diş tedavisi konusuna yönelik daha fazla bilgiye mi ihtiyacınız var?

Hemen arayın ► +90 216 328 29 13

Veya randevu alın ► Online Diş Randevusu

Sohbete başla!
Merhaba 👋
Nasıl yardımcı olabiliriz ?
Call Now Button