fbpx

Restoratif diş hekimliği, dişlerin tedavi edilmesi ve yenilenerek estetik bir görünüme kavuşması için çalışmalar yapar.

Diş hekimliği genel bir uzmanlık alanı olmakla birlikte diş hekimliğinin birçok farklı uzmanlık dalı da vardır. Diş hekimliğinin uzmanlık dallarından birisi de restoratif diş hekimliğidir. Restoratif diş hekimleri, gerekli durumlarda hastalarına tedavi yöntemleri uygulasa da daha çok dişlerin estetik görünümünü arttırmak yani dişleri restore etmek için çalışmalar yapar.

Dişlerin estetik görünümünü yenilemek için restoratif diş hekimleri diş kliniği bünyesinde dolgu, kaplama, implant, köprü ve benzeri gibi estetik diş hekimliği yöntemlerine başvurabilir. Böylece restoratif yani estetik diş hekimleri dişlerin hem sağlıklı ve dayanıklı yapıya hem de estetik bir görünüme kavuşmasını amaçlar.

Restoratif Diş Nedir?

Restoratif diş, uzman dişçi tarafından onarılarak tedavi edilen ve estetik değeri arttırılan dişe verilen isimdir. Kırık, çatlak, çürük ya da sararmış ve renk değişimine uğramış olan dişler uzman diş hekimi tarafından diş tedavisi ve restorasyon yöntemleri ile sağlıklı ve estetik bir yapıya kavuşturulabilir.

Restoratif diş hekimi, sorun olan diş ya da dişlerin tedavilerini gerçekleştirdikten sonra son aşamada kaplama ve benzeri gibi restorasyon işlemleri uygulayarak dişlerin estetik bir değere sahip olmasını amaçlar.

Restoratif Diş Hekimliği Nedir?

Restoratif diş hekimi, hasarlı ve çürük olan dişleri yenilemek ve eski sağlığına kavuşturmak için diş hastanesi kapsamında çeşitli yöntemler uygulayan diş hekimidir.  Restoratif diş hekimleri öncelikle dişin işlevselliğini geri kazandırmak daha sonrasında ise dişlerin sağlam ve doğal görünüme kavuşturmayı amaçlar.

Dişlerin tedavi edilmesi, doğal ve kusursuz bir estetiğe sahip olabilmesi için restoratif diş hekimleri bu alanda implant, köprü, kaplama, dolgu ve benzeri gibi estetik yöntemler uygulayabilir. Ayrıca gerekli durumlarda endodonti tedavisi de uygulayabilen restoratif diş hekimliği, böylece diş ve ağız yapısının iyileştirilmesi amaçlanır.

Restoratif Diş Tedavisi Nedir?

Restoratif diş tedavisi, diş dokularında ve ağız içi dokularında gelişime ya da travmalara bağlı olarak meydana gelen bozuklukları tedavi ederek dişi estetik görünüme kazandırmak için uygulanan yöntemlerdir. Restoratif diş tedavisinin temel amacı öncelikle anatomisi ve sağlığı bozulan dişleri eski işlevselliğine kavuşturarak estetik görünüme bürünmelerini sağlamaktır.

Restoratif diş tedavisi dolgu, kök kanal, implant ve köprü gibi çeşitli yöntemlerle yapılabilir. Dişteki doku bozuklukları giderildikten sonra çeşitli restorasyon çalışmalarıyla dişlerdeki yapı bozuklukları da giderilir. Tüm bu işlemler diş polikliniği ya da diş hastanesinde uzmanlar tarafından gerçekleştirilir.

Sohbete başla!
Merhaba 👋
Nasıl yardımcı olabiliriz ?
Call Now Button