Zirkonyum nedir: Beyaz saf bir mineral olan zirkonyum günümüzde çeşitli işlemler sonrasında estetik diş uygulamalarında kullanılır. Özellikle daha doğal görünümler sunan bu mineral sayesinde hasta tedavi sonrasında %100 memnun kalmaktadır.
Zirkonyum nedir sorusu daha çok dişlerini kaplatacak olan hastaların aklına gelen bir sorudur. Zirkonyum yapısı gereği daha fazla şekil aldığı için birçok diş materyalinden daha fazla avantajlıdır. Bu açıdan günümüzde birçok estetik diş uygulamasında kullanılmaktadır.
Zirkonyum Kaplama Nedir?
Zirkonyum kaplaması en fazla uygulanan tedavi çeşitlerinden bir tanesidir. Özellikle çürük diş ve kırık dişlerin kaplanmasında kullanılan bir mineraldir. Yapısının çok dayanıklı olması ve görünümünün bembeyaz olması hastalar içinde bu uygulamanın cazip olmasını sağlıyor.
Zirkonyum mineralinin özel fırınlarda işlenmesinin ardından zirkonya seramiği ortaya çıkar. Zirkonya seramiği ile dişler yapılmaya başlanır. Bu süre zarfında hastanın ağzından alınan ölçülere uygun dişler yapılırken hastaya geçici protezler takılır. Zirkonyum nedir denildiğinde zirkonya seramiği çoğu kişi tarafından bilinmese de bu seramik sayesinde dişler kaplanır.
Kaplama işlemi sonrası dişlerin ağız içinde kısa bir süre adaptasyon süresi vardır. Bu süre zarfında dişleri çok zorlamamak gerekir.
Zirkonyum Diş Nedir?
Zirkonyum diş nedir: Zirkonyumun işlenmesiyle ortaya çıkan zirkonya seramiğinden üretilen metalsiz estetik diştir. Bu diş hem estetik açıdan güzel durmakta hem de dayanıklı yüzeyi sayesinde uzun yıllar kullanılmaktadır.
Zirkonya seramiği ile üretilen dişlerin birçok rengi de bulunmaktadır. Bu renkler kişisel tercihe göre yapılmakta olup, estetik açıdan hiçbir kayıp yaşatmamaktadır. Bu nedenle ödenen paranın hakkını veriyor dedirtmektedir.
Zirkonyum Diş Kaplama Nedir?
Ağız içinde çürüyen, kırılan ve bozuk görüntüsü olan dişlerin kısa sürelerde kaplanması günümüzde mümkün olmaktadır. Zirkonyum ile yapılan kaplama işleminde hastanın ağzından alınan ölçüler sonrasında hazırlanan dişlerle tedaviye başlanır.
Zirkonyum nedir diş kaplaması nasıl olur diyenlere şu cevap verilebilir. Zirkonyumun özel ve yüksek dereceli fırınlarda işlenmesinin ardından elde edilen zirkonya seramiği ile dişler yapılır. Sonrasında hasta ağzına uygun dişler yerleştirilerek kısa sürelerde tedavi tamamlanır.
Tedavi sürecinde bazı dişlerin kırpılması ve kesilmesi işlemi haricinde dişler üzerinde herhangi bir işlem yapılmamaktadır. Hastaya bu işlemler lokal anestezi altında yapıldığı için hiçbir acı hissi olmadan tedavi sonlandırılır.
Zirkonyum Kaplama Ne Kadar?
Zirkonyum kaplama günümüzde neredeyse estetik diş yapım malzemelerinin %60’ını oluşturuyor. Kullanım açısından pratik olan bu diş malzemesi sayesinde kısa sürede birçok iyi sonuca ulaşmak mümkün. Özellikle diş beyazlığı, güzel görüntü el etmek için mükemmel bir uygulama olarak hastalara sunulmaktadır.
Zirkonyum nedir nasıl uygulanır: Zirkonyum direk olarak dişlere uygulanmayıp, belli bir işlem süresiden sonra diş yüzeyine uygulanmaktadır. Buradaki önemli detay dişler üzerinde ne kadar işlem yapılacağıdır. Bu işlemler fiyat üzerinde artırıcı bir etkiye neden olmaktadır.
Fiyat olarak diğer diş uygulamalarından biraz pahalı olsa da fiyatıyla ortaya koyduğu performans göz doldurucu niteliktedir. Genellikle fiyatlar hastane, doktor ve diş uygulamasına göre değişmektedir.
Zirkonyum Diş Ne Demek?
Zirkonyum diş ne demek: Zirkonyum mineralinin özel fırınlarda uzun süreli işlenmesinin ardından elde edilen zirkonya seramiğinden yapılan dişe denir. Çok dayanıklı ve yüzeyi pürüzsüz olan bu dişin ağız içinde görünüm olarak çok estetik durduğu yapılan çalışmalarla ortaya konulmuştur.
Zirkonyum kaplama tedavisi ile diş yüzeyin belli oranda yontulması ve sonrasında yapılan zirkonya diş protezleri ile kaplanması ile son bulur. Zirkonyum nedir ağız içinde adaptasyon süresi ne kadardır soruları bu kaplama sonrasında en fazla merak edilenler arasındadır.
Kaplama işlemi gerçekleştikten sonra ağız bir hafta içinde yeni dişlere alışır ve hasta hayat konforunda hiçbir şey kaybetmeden hayatını sürdürür. Ayrıca normal zamanda nasıl besin tüketimi yapıyorsa bu süreçte de aynı şekilde besinler alınabilir. Sadece dişleri çok zorlamamakta fayda olduğu diş hekimlerince söylenmektedir.
Zirkonyum Diş Tedavisi Nedir?
Zirkonyum diş tedavisi daha çok ağızda çürük ve kırık dişlerin kaplanmasında kullanılan bir tedavidir. Buna ek olarak diş eti sorunlarında, yemek yerken besinleri ısırma problemlerinde zirkonyum diş tedavisi uygulanır.
Diş tedavisi uygulanırken diş ve çenenin durumu daha iyi anlaşılması için radyoloji bölümünden yardım alınarak ağzın filmi çekilir. Sonrasında hastaya tedavi süreci bilgisayar ortamında gösterilir. Sonrasında ölçüler alınır ve hasta ağzında işlemler yapılır. Geçici dişler kalıcı dişlerin gelişine kadar takılır. Son aşama olarak da kalıcı dişler takılır ve tedavi sona erdirilir.
Kısaca zirkonyum nedir denildiğinde beş gün içerisinde yapılan estetik açısından güzel sonuçlar ortaya koyan bir tedavidir. Bu tedavi ile hem dayanıklı hem de güzel bir ağız hastaya sağlanır.
Zirkonyum Kaplamanın Ömrü Ne Kadardır?
Zirkonyum kaplaması yapıldıktan sonra kaplamanın ömrü yapılan araştırmalara göre 5 ila 15 yıldır. Fakat kişinin dişine yaptığı bakım ile bu süre elbette uzamaktadır.
Zirkonyum kaplama işlemi yapıldıktan sonra hasta dişlerini zorlamadan ağzın alışma süresi geçene kadar iyi muhafaza ederse elbette daha sağlıklı sonuçlar alınabilir. Özellikle hasta dişlerini uzun yıllar kullanmak istiyorsa tedavi süresinden sonraki dönemde dişlerine normal dişlerine baktığı gibi iyi bakmalıdır.
Zirkonyum Kron Nedir?
Zirkonyum kron doğada bulunan zirkonyum metalinin işlenmesinden sonra elde edilen yapı malzemesidir. Bu malzeme sayesinde zirkonyum porselen dişler yapılır. Bilgisayar ortamında hazırlanabilen bu dişler oldukça dayanıklı yapılardır.
Zirkonyum nedir: Hem arka dişlere hem de ön dişlere rahatlıkla takılabilen zirkonyum kronlardır. Günümüzde estetik diş yapımında çokça tercih edilmektedir. Bu dişlerin kullanım alanı olarak birçok alandan bahsedilebilir. Ayrıca uzun süreler kullanım imkan verdiği için hastalar için güzel avantajlar sunmaktadır.
Monolitik Zirkonyum Nedir?
Bir başka zirkonyum kaplama çeşidi de monolitik kaplamadır. Bu kaplama ile porselen kullanımı olmadan dişlerin kaplanması ve farklı uygulamaların yapılması söz konusudur. Birçok işlem hatta renklendirme işlemi de porselen kullanmadan hazırlanan zirkonyum protezler üzerinde yapılır.
Diğer yapı malzemelerine göre daha dayanıklı olan bu kaplama çeşidi uzmanlar tarafından özel yerlerde işlenir. Sonrasında alınan ölçülere göre hasta ağzına uygun olarak yapılır. Kaplama işleminde bloklar halinde bir sıra izlenir ve hastanın ağız yapısına uygun olarak işlem gerçekleştirilir.
Zirkonyum Neden Yapılır?
Zirkonyum nedir neyden yapılır: Zirkonyum doğada bulunan bir mineral metaldir. Beyaz renkte bulunduğu için hiçbir işlem gerektirmeden bembeyaz halde protez olarak hazırlanabilir. Sadece tek başına çok kalın durduğu için özel fırınlarda işlenerek zirkonya seramiği elde edilir.
Günümüzde zirkonya seramiği ile estetik açıdan hastaları memnun eden birçok uygulamaya imza atılmıştır. Ayrıca işlemler sırasında hiçbir acı hissinin yaşanmaması da dişlerin kaplanmasını daha cazip hale getirmiştir.