fbpx

Zirkonyum kaplama nasıl yapılır sorusu günümüzde diş estetiği yaptırmak isteyen birçok kişinin en merak ettiği sorulardan birisidir. 

Diş estetiğinin ve sağlığının iyileştirmesi için günümüzde tıp alanında farklı tedavi ve diş restorasyon yöntemleri kullanılmaktadır. Kullanılan tedavi ve restorasyon yöntemleri arasında en çok tercih edilen ise zirkonyum kaplama yöntemidir. Taç ve kron kaplama olmak üzere iki farklı şekilde uygulanabilen zirkonyum diş kaplama, kusursuz diş estetiğine sahip olmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yöntemlerin başında gelir.

Zirkonyum diş, uygulaması kolay ve hızlı olan bir yöntem olmakla birlikte aynı zamanda birçok restorasyon yöntemine kıyasla maliyetli bir yöntemdir. Ancak gerek sunduğu doğal ve estetik diş görünümü gerekse uzun ömürlü kullanım imkanı sayesinde uzun vadede karlı ve tasarruflu yöntem haline gelmektedir. 

Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır: Zirkonyum Nedir?

Doğada saf bir mineral olarak bulunan zirkonyum, fırınlanarak işlendiğinde zirkonyum seramiği haline gelmektedir. Fırınlama ile işlenen zirkonyum seramiği, kusurlu dişlerin estetik görünüme kavuşturulması için kullanılan etkili bir diş kaplama yöntemine dönüşür. Ayrıca özünde saf bir mineral olması sayesinde kusursuz estetik görünüm sunarken diğer yandan oldukça doğal ve sağlıklı bir malzemedir. 

Zirkonyum içerisinde metal alaşım yoktur. Metal desteği bulunmaması aynı zamanda zirkonyumun ağız içindeki diğer dişlerle uyumu çok daha kısa sürede sağlanabilmektedir. Bu sayede hastanın da zirkonyuma adapte süresi çok daha kısa olmaktadır. 

Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır: Zirkonyum Kaplama Nedir?

Zirkonyum kaplama; sararmış, çatlamış ya da kırılmış olan dişlerin tekrardan doğal ve estetik bir görünüme kavuşabilmesi için uygulanan diş kaplama yöntemidir. Taç ya da kuron kaplama olarak da isimlendirilen zirkonyum kaplama ile tüm diş yüzeyi kaplanır ve bu sayede dişlerdeki kusurlar sağlıklı bir şekilde kamufle edilmiş olur. 

Zirkonyum kaplamanın en çok kullanıldığı alan diş kaplamasıdır. Ancak herhangi bir diş problemi olmayan kişiler zaman zaman dişlerindeki estetik algıyı kusursuz bir seviyeye çıkarmak için de zirkonyum kaplama tercih edebilmektedir. Zira doğal bir mineral olan zirkonyumun ağız içinde herhangi bir yan etki yaratmaması ve uyum sürecinin de oldukça kolay olması zirkonyum kaplamayı çok daha fazla tercih edilebilir hale getirmektedir. 

Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır: Zirkonyum Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır: Zirkonyum diş kaplama yöntemi, uzman diş hekimliği tarafından diş polikliniği ya da İstanbul diş hastanesi bünyesinde uygulanan bir yöntemdir. Uygulama öncesinde ilk olarak dişçi tarafından hastanın ağzının tam görüntüsü alınabilmesi için çok yönlü film ve bazen video çekimi yapılır. Daha sonrasında tedavisi planlaması yapılır, hastaya aktarılır ve hastanın da onay vermesi ile birlikte estetik diş görünümü için süreç uzman diş hekimi tarafından başlatılır. 

Her bireyin ağız ve diş yapısı farklı olduğundan zirkonyum diş kaplama öncesinde mutlaka hastanın ağız ve diş ölçüsü alınır. Ölçü alma işleminden sonra dişler basit yontma işlemleri ile zirkonyum kaplama için hazır hale getirilir. Bu süreçte alınan ölçüler ile laboratuvar ortamında kaplamalar hazırlanır. Kaplama hazırlığı sırasında hastanın yaşam kalitesinin düşmemesi için genellikle ağza geçici protez diş tedavisi yapılır. 

Hastanın ağız ölçülerine uygun olarak laboratuvar ortamında üretilmiş olan zirkonyum kaplamalar hazır olduğunda geçici protez dişler çıkarılır ve dişlere zirkonyum kaplama uygulaması yapılır. Uygulama sonrasında hastanın kısa bir süre aşırı sıcak ya da sert besinler tüketmemesi tavsiye edilir. Kısa bir süre sonra hasta günlük yaşantısına kolaylıkla dönüş yapabilir. 

Sohbete başla!
Merhaba 👋
Nasıl yardımcı olabiliriz ?
Call Now Button